Het helpt niet: Harry en Meghan.

Harry en Meghan

Over Harry en Meghan en lang en gelukkig leven

Ik zie in de krant dat een voormalige prins en een voormalige filmster een serie over hun leven hebben gemaakt. Nou is dat best bijzonder, want zo oud zijn ze nog helemaal niet. Maar goed, dat is misschien een beetje spijkers op laag water zoeken: je hoeft niet oud te zijn om veel mee te maken. 

Ze ontvangen voor een serie van drie delen – als ik het goed heb – vang me niet op een miljoen meer of minder 148 miljoen dollar. Nou dat is best een leuk bedrag. Ik ben eens gaan zitten om te bedenken wat ik er mee zou doen, maar ik kreeg het niet op. Toen heb ik het, maar aan goede doelen geschonken. 

Het verbaast me wel dat ze er zoveel geld voor wilden hebben. Een voormalig prins zit vast niet krap bij kas en zij heeft als filmster toch ook leuk geboerd… 
Maar ja, geld maakt niet gelukkig. En volgens mij is niet gelukkig de crux van dit hele verhaal. 

De ex-prins en de ex-filmster zijn niet gelukkig. Er is hen onrecht aan gedaan. En dat wordt niet goed gemaakt door 148 miljoen dollar. En ook niet door 296 miljoen kijkers naar de serie. Zelfs als al die kijkers de straat op zouden gaan en zouden scanderen: “Harry en Meghan is onrecht aangedaan!!”, dan zou dat niet helpen. 

Al het begrip van Oprah Winfrey, bij wie ze in een praatprogramma te gast waren, hielp niet. Boos weglopen hielp niet en het kind naar oma noemen loste de zaken ook niet op… Niks hielp. 

Niets helpt om het onrecht op te lossen. Helemaal niets? O jawel. Als Harry en Meghan accepteren dat je je verleden niet kan veranderen, maar je toekomst wel, zal er een last van ze afvallen en maken ze kans om nog lang en gelukkig te leven… 

Moeten we ondertussen naar die serie gaan kijken? Ik denk van niet. We kennen allemaal wel een of meerdere Harry’s en Meghan’s. Mensen bij wie alles fout gaat en niks helpt…bij wie elk glas half leeg is en elke fles ook. Wanneer je ernaast zit op een verjaarsvisite, ga je snel de gastvrouw helpen koffie en thee serveren. Je wil weg van die emmer ellende.  
Dus waarom zou je het op Netflix opzetten? Ik weet wel wat ik ga doen. Ik ga een sprookje kijken. Weet ik tenminste zeker dat ze nog lang en gelukkig leven. 

Het helpt niet: Harry en Meghan 

Ik zie in de krant dat een voormalig prins en een voormalige filmster een serie over hun leven hebben gemaakt. Nou is dat best bijzonder, want zo oud zijn ze nog helemaal niet. Maar goed, dat is misschien een beetje spijkers op laag water zoeken: je hoeft niet oud te zijn om veel mee te maken. 

Ze ontvangen voor een serie van drie delen – als ik het goed heb – vang me niet op een miljoen meer of minder 148 miljoen dollar. Nou dat is best een leuk bedrag. Ik ben eens gaan zitten om te bedenken wat ik er mee zou doen, maar ik kreeg het niet op. Toen heb ik het, maar aan goede doelen geschonken. 

Het verbaast me wel dat ze er zoveel geld voor wilden hebben. Een voormalig prins zit vast niet krap bij kas en zij heeft als filmster toch ook leuk geboerd… 
Maar ja, geld maakt niet gelukkig. En volgens mij is niet gelukkig de crux van dit hele verhaal. 

De ex-prins en de ex-filmster zijn niet gelukkig. Er is hen onrecht aangedaan. En dat wordt niet goed gemaakt door 148 miljoen dollar. En ook niet door 296 miljoen kijkers naar de serie. Zelfs als al die kijkers de straat op zouden gaan en zouden scanderen: “Harry en Meghan is onrecht aangedaan!!”, dan zou dat niet helpen. 

Al het begrip van Oprah Winfrey, bij wie ze in een praatprogramma te gast waren, hielp niet. Boos weglopen hielp niet en het kind naar oma noemen loste de zaken ook niet op… Niks hielp. 

Niets helpt om het onrecht op te lossen. Helemaal niets? O jawel. Als Harry en Meghan accepteren dat je je verleden niet kan veranderen, maar je toekomst wel, zal er een last van ze afvallen en maken ze kans om nog lang en gelukkig te leven… 

Moeten we ondertussen naar die serie gaan kijken? Ik denk van niet. We kennen allemaal wel een of meerdere Harry’s en Meghan’s. Mensen bij wie alles fout gaat en niks helpt…bij wie elk glas half leeg is en elke fles ook. Wanneer je ernaast zit op een verjaarsvisite, ga je snel de gastvrouw helpen koffie en thee serveren. Je wil weg van die emmer ellende.  
Dus waarom zou je het op Netflix opzetten? Ik weet wel wat ik ga doen. Ik ga een sprookje kijken. Weet ik tenminste zeker dat ze nog lang en gelukkig leven. 

lees ook eens: reality en hulp tv: kijk jij?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)