Koffie !!!

koffie zetten

Alles over koffie zetten

Herken je dat gevoel? Dat moment dat je opstaat en het eerste wat je denkt, is: Koffie!! Nou, dan ben je zeker niet de enige! Vele mensen denken hier hetzelfde over, maar hoe kun je nou zoveel mogelijk genieten van je kopje koffie tijdens je ochtendritueel? Lees hier een aantal tips!

Beslis de dag van tevoren welke bonen je wilt gebruiken 

Misschien  voor jou niet nodig want je drinkt je altijd koffie van dezelfde koffiebonen. Maar als je wel van afwisseling houdt is het verstandig om de dag van tevoren te bepalen welke koffiebonen je in de ochtend wilt gebruiken om een heerlijk kopje koffie van te zetten. Op deze manier sta je vroeg in de ochtend niet voor een groot dilemma en kun je zonder stress de dag beginnen. Wil je liever wat mildere koffie? Of ga je toch voor wat sterkers ’s ochtends vroeg? Die keuze is aan jou, maar zorg ervoor dat deze keuze niet te veel tijd inneemt als je die tijd er niet voor hebt! Zorg er dus ook voor dat de bonen op een plek liggen waar je ze direct kan vinden en  je niet het hele huis overhoop hoeft te halen. Dat zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor minder stress!

Koffie zetten met een elektrische koffiemolen

Natuurlijk hebben handmatige koffiemolens van oma zo zijn charmes, en daarbij kunnen ze ook veel goedkoper zijn. Maar elektrische koffiemolens zijn veel gemakkelijker in gebruik. Je hoeft de bonen dan niet meer zelf te malen in de vroege ochtend, terwijl je wakker staat te worden. Het enige wat je hoeft te doen is het afstellen van de molen op je juiste instellingen. Ondertussen kun jij dan een heerlijk ontbijtje voor jezelf maken terwijl je geniet van een heerlijke, verse koffiegeur. Dat is nou echt multitasking! ( en fijn wakker worden!)

3. Stel de koffiemolen goed af

Het malen van de bonen zelf de dag van tevoren kan ervoor zorgen dat de gemalen koffie zijn aroma verliest. Dit is dus geen goed plan als je niet van slappe koffie in de ochtend houdt. Maar dat betekent niet dat je al kunt bepalen hoe je de bonen gemalen wilt hebben. Daardoor zorg je ervoor dat het je minder tijd kost in de ochtend. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de bonen in de machine doen en malen maar. Dat is weinig moeite in de vroege ochtend!

4. Goede koffie zetten? Neem de tijd

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er veel manier om tijd te besparen tijdens het zetten van een overheerlijk kopje koffie in de vroege ochtend. Maar ondanks dat het perfecte kopje in een handomdraai gemaakt is, betekent dat niet dat het geen tijd kost. Je moet dus wel bereid zijn om wat tijd aan het koffie zetten te besteden. Genieten van het kopje koffie zelf kost waarschijnlijk de meeste tijd, maar zeg nou eens eerlijk, dat is het toch waard? Er is geen betere manier om de dag te starten

lees ook eens: het glas van William.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)