een vitaal beroep: kapper

kapper

Kapper: een vitaal beroep.

“Morgen heb ik een afspraak met een vitaal beroep”, zegt een vriendin in de chat. “watistur?” chat ik ongerust terug. “hebbiewat??” “Kapper”, verschijnt er even later in het venstertje.

Ik had het kunnen weten, die vriendin van mij neemt niet alleen weinig zaken serieus, ze kent me ook als geen ander. Als er nu een beroep is, dat aan mij werkelijk failliet zou gaan, dan waren het wel de kappers. Samen met de make-up fabrieken, ook die krijgen geen cent van me.

naar de kapper?

Dat is niet uit zuinigheid, of omdat ik een hekel aan kappers heb, echt niet. Ik heb ook geen hekel aan make-up. Dat wil zeggen, ik vind het niet mooi, maar als iemand er gelukkig van wordt als een picasso door het leven te gaan….mijn zegen heeft ze.

in en doosje..

Bij mij liggen de lippenstiften en de potjes oogschaduw stof te vreten in een doos. Ik vergeet dat ik het heb, ik vergeet dat je zulke dingen op kan smeren. En wat erger is: ik vergeet dat ik er met een lijntje om mijn ogen en stift op mijn lippen er echt leuker uitzie.

Kapper hetzelfde verhaal: ik sta voor de spiegel, denk : “hmmm, toch maar weer eens kort laten knippen”, ga aan het werk en vergeet het totaal. Tot de volgende ochtend, dan sta ik weer voor de spiegel. En dan denk ik weer: “hmmmmm…..”
Deze situatie kan probleemloos maanden duren.

mijn buurvrouw is kapster

Mijn nieuwe buurvrouw is kapster, twee maanden geleden, kon ze nog gewoon werken. Ik besprak met haar dat ik het eigenlijk best merkwaardig vond, niet alleen dat de kapsalon nog open was. Maar vooral dat er nog mensen kwamen. Hoewel uit bovenstaande natuurlijk blijkt, dat ik geen klap verstand heb van kappers, weet ik dat die hun vak niet kunnen uitoefenen met een afstand van 1,5 meter tussen heb en de klant.

“Ooo”, zei mijn buurvrouw “mensen met uitgroei die worden echt wanhopig als ze dat niet kunnen laten bijwerken” Uitgroei….eeeehh , ooooh ja!!! Wanneer je je haren geverfd hebt, en de je eigen kleur komt er door heen.
Kan je daar wanhopig van  worden? Waarom verf je je haren dan?

Snap je? Ik snap het niet…

lees ook eens: Amuse lepels en ander ongemak

like Like
Like
1
11 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Als ik 1 maal per jaar naar de kapper ga is het veel! Ik verf het wel zo nu en dan maar gewoon lekker zelf. Make-up de ene keer wel de andere keer niet het is maar net hoe ik me voel.

  Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik vind het fijn als m uitgroei weer weg is maar t doet me vrij weinig als ik met uitgroei rond loop. Toen de kapper weer open ging deed ik alsnog rustig aan ondanks dat ik al 4 maand niet naar de kapper was geweest

  Beantwoorden
 3. Irene
  Irene zegt:

  Ik had gepland vlak voor de crisis naar de kapper te gaan, maar ik ben nog steeds niet geweest, kwestie van uitstellen en prioriteiten. Ik ben erg goed in voor me uitschuiven trouwens.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik moet eigenlijk ook weer eens naar de kapper, maar ik heb geen zin om een afspraak te maken. En met mijn lange haar kom ik er wel mee weg dacht ik zelf.

  Beantwoorden
 5. Daisy de Vos Burchart
  Daisy de Vos Burchart zegt:

  Dan ga je van mijn blog niet happy worden gok ik haha, heb een beautyblog ;)
  Ik heb mijn haar 2 jaar geleden laten millimeteren door mijn man, morgen ga ik weer voor het eerst in jaren naar de kapper. Puur omdat het zo dun en futloos is dat ik er echt niets mee kan.

  Ik ben het wel met Krystle eens, een beetje make-up doet echt veel goed soms.
  Beetje mascara, blush, wenkbrauwen en een lipkleur maken al zoveel verschil :)

  Ik draag ook niet elke dag een dikke laag make-up hoor als make-up verslaafde, vooral als ik de deur niet uit ga.

  Maar als je je niet goed voelt bij naar de kapper gaan of het dragen van make-up, moet je dat zeker niet doen :)

  Beantwoorden
 6. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik ga niet vaak naar de kapper en was echt verbaast over de vele reacties van mensen die nu zo blij waren naar de kapper te mogen, maar dat is heel persoonlijk ben ik wel achter gekomen.

  Beantwoorden
 7. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Hoezo als het make-up draagt ga je als picasso door het leven? Ik vind het juist verzorgd staan, maar er zijn wel grenzen natuurlijk. Ik vind dat als je geen make-up draagt juist een beetje verwaarlozing van jezelf. Mascara en een beetje gloss staat veel verzorgder.

  En waarom verf je je haren? Misschien omdat je grijs bent en je dat niet wilt. Dan ga je je haar verven en uitgroei is ook echt lelijk ja. Ik houd van de kapper en ben blij dat ik ook weer kon gaan!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)