Je kan worden wat je wil

worden wat je wil

In haar blog 10 positieve affirmaties op deze site, schreef Jasmijn:
“je kan worden wat je wil.”

Op het eerste gezicht is dat natuurlijk onzin. Ik kan best operazangeres willen worden, maar ik kan geen toon houden. Zelfs als ik dat met veel moeite zou leren, zouden er nog altijd honderden vrouwen beter kunnen zingen dan ik.
Ik kan wel basketbalspeelster willen worden, maar dan is mijn een meter zesenvijftig beslist een handicap, nou ja tenzij  dwergen basketbal een olympische sport wordt, of ik meters hoog leer springen…

Je kan worden wat je wil…..wat wil je

Maar wacht eens even: wil ik nu echt opera zangeres worden?? Dat is oefenen, oefenen, oefenen. Dat is nachten lang op treden in loodzware kostuums en lagen make-up, ver van huis…En altijd bang zijn dat die nieuwe, jonge ster je van je plek duwt…

Wil ik basketbalspeler zijn? Welnee!! Ik hou helemaal niet van sport en spelletjes. Als ik iets niet boeiend vind, is het wel sport. Geef mij een lekker dik boek en een zak mooie wol.

Zo zie je maar, dat wat je echt graag wil worden, dat past bij je. Misschien als een jas die te groot is, maar daar groei je wel in. Je moet ook vast nog een heleboel doen om te worden wat je hebt voorgenomen.
En zo’n route, al dat leren, al dat ervaren, dat kan knap vermoeiend zijn. Sterker nog, het kan zo vermoeiend en lastig en weerbarstig zijn, dat je besluit de strijd maar op te geven.

En dan komt het moment dat je voor de spiegel moet gaan staan, jezelf aankijken en zeggen: “Ik kan worden wat ik wil. Ik ga precies dat worden, wat ik me voorgenomen heb te worden! “

Dan is het ineens geen onzin zinnetje meer, maar jouw werkelijkheid. En dan kan je worden wat je wil.

lees ook: en toen hadden we allemaal gewonnen

like Like
Like
1
2 antwoorden
 1. Shadya van Arneman
  Shadya van Arneman zegt:

  Ik sluit me aan. De wil moet er zijn om het onmogelijk mogelijk te maken. Een mooi voorbeeld is Nick Vujicic, de man zonder armen en benen die zich niet laat beperken door het gemis van ledematen. Hij heeft geen ledematen maar ook geen limieten. Dit is een voorbeeld waarom ik geloof dat als je je voorneemt om iets te bereiken dat je het echt zal bereiken als het vanuit een volhardende en intense wil komt! ;-)

  Beantwoorden
 2. Jorinde
  Jorinde zegt:

  Mooi gedachtegang en kan me er alleen maar bij aansluiten. Je kan worden wat je wil. Als je het écht wil, vind je ook de motivatie in jezelf om de stappen te zetten die nodig zijn om er te komen. Ook als de weg niet in een stijgende lijn omhoog gaat. :-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)