Je kan niet zonder dressoir in je huiskamer!

huiskamer

Is het je wel eens opgevallen dat er een meubelstuk is  die alle modes in huiskamer inrichting overleefd heeft ? Hahaha, zal je zeggen, natuurlijk wel! Je bedoelt de tafel.  Een huiskamer kan niet zonder tafel.
Mooi mis: ik ken gezinnen waar de eettafel is verdwenen. De salontafel heeft haar plaats ingenomen: eten met een bord op schoot. Ik zeg niet dat het de nieuwste mode is, maar het gebeurt.  En daarme is de tafel niet het meubelstuk wat alles overleeft…

Het meubelstuk dat nooit uit de huiskamers is verwenen is…….het dressoir. Kijk maar even om je heen..en ja hoor daar staat hij. Doe je ogen dicht en: ja hoor je ziet hem staan bij je moeder thuis. Ga verder in je gedachten en …jaaa!! je ziet hem ook staan bij oma…

huiskamer

bron marktplaats

Wij hadden thuis zo’n echte moderne zestiger jaren geval. Mijn moeder voelde zich daar heel hip mee vergeleken met die van haar moeder…

huiskamer

bron foto : van oudedingen.nl

Persoonlijk vond ik als kind al die hele stijl verschrikkelijk. Zo dun en iel. Wij mochten de deurtjes ook niet zelf open maken. Niet omdat mijn moeder bang was dat we de snoeptrommel leeg zouden eten, maar omdat ze bang was dat we de deurtjes zouden veruinieren !

Misschien dat ik daarom ook wel zo dol ben op dressoirs met industriele look.
Lekker stevig, gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Geen kastje waarbij je voortdurend moet roepen” pas op en kijk uit!”

huiskamer

Wanneer je – net als ik – niet zo’n liefhebber bent van die kwetsbare ijle stijl van de sixties, maar je robust weer net te stoer vindt: Er zijn ook heel mooie stevige dressoirkasten die er toch, ik zal maar zeggen “luchtig” uitzien. En die toch aangenaam stevig zijn.
Wat dacht je van deze? Mooi combi van luchtig en stevig, toch?

huiskamer

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)