Dom, dom, dom, over alledaagse domme dingen

domme dingen

Met regelmaat, doe ik van die domme dingen….Ken je ze?

Zo zoek ik met regelmaat een van mijn twee brillen, die ik steevast op mijn hoofd geparkeerd heb. Neem multifocus, zou je zeggen, maar daar kan ik niks mee. En het zou niet helpen, ik heb nu eenmaal die gewoonte om met regelmaat dat ding van mijn neus af te zetten. Op mijn hoofd dus…want dan raak ik hem niet kwijt.

Domme dingen die ik dagelijks doe

Als het daarbij bleef, dan zou het nog best wel meevallen. Maar ik maak ook per dag dezelfde typefouten. Zo tik ik onveranderlijk heelrijk, als ik heerlijk bedoel. Niet dat het niet heerlijk zou zijn, om heel rijk te zijn, daar niet van. Maar het is dan toch net niet, wat ik bedoel te zeggen, op dat moment. Ook het schrijven van het woord portemonnee blijft heel moeilijk. Dat het hier nu goed staat, is uitsluitend te danken aan de spellingscontrole.

Als mijn domme dingen daarbij bleven, zou het echt geen ramp zijn. Helaas, ik heb een veel groter repertoire. De gang dweilen en dan op het verkeerde punt beginnen…zodat ik met mijn schoenen het al gedweilde gedeelte weer vies maak.
Of de afwasmachine aanzetten, en dan nog 3 glazen in de woonkamer vinden. Vuile wel te verstaan.

deuren dicht trekken…

Jarenlang was ik er ook een kei in, om de deur achter me in het slot te trekken en dan tot de conclusie te komen dat de sleutel nog binnen lag…Om die dommigheden te bezweren hadden beide buren een reserve sleutel. Maar ik zweer je, die presteren het om op zo’n moment allebei niet thuis te zijn.
In het kader van domme dingen een toppertje, dat ik menigmaal herhaald heb…

Op weg gaan naar vrienden om gezellig te eten en halverwege tot de ontdekking komen, dat die fles wijn nog in de gang staat…
Over vrienden gesproken: al mijn vrienden hebben inmiddels volledig geaccepteerd dat ik heel veel van ze hou, maar hun verjaardagen consequent vergeet. Dank op dit gebied, de heer voor Facebook, dan kan ik tenminste nog doen alsof ik eraan gedacht heb…

Ze zeggen altijd: van je fouten leer je en dat onderschrijf ik van harte. Van mijn fouten leer ik altijd, maar van mijn domme dingen….

lees ook eens : Soms vaak altijd

like Like
2 antwoorden
 1. Nori78
  Nori78 zegt:

  Haha, leuk om te lezen. Mijn standaard stupiditeit is als een gek mijn telefoon gaan zoeken en het al spaans benauwd krijgen (yes, ik kan niet zonder) terwijl ik deze zojuist aan de oplader heb gelegd. Ie-de-re keer weer! Heb nu maar een Postbank gekocht, kan mijn telefoon bij me in de buurt blijven liggen. Scheelt me wat benauwde momentjes👌🏽

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)