International day of women and girls in science

wetenschap

Het is vandaag dus:  international day of women and girls in science. Voor iedereen nu gaat roepen dat het toch onzin is een speciale dag voor vrouwen in de wetenschap in het leven te roepen, even de volgende vraag:

Kan jij binnen een paar minuten 10 vrouwelijkse wetenschappers opnoemen??
Of blijf je steken bij Uhmmmm, eeehhh: Marie Curie?

vrouwen

Mij maak je niks wijs, de meeste mensen komen niet veel verder. Had je misschien ook Jane Goodall?

Of was het niet tot je doorgedrongen dat deze op en top dame, die zo leuk met aapjes in de weer is, een echte heuse wetenschapper is? En als je dat niet doorhad, hoe kwam dat dan???? ( het is maar even een gewetensvraag )

Hoeveel vrouwen kregen een Nobelprijs voor een exacte wetenschap

Het is schokkend te moeten constateren dat tussen 1901 en 2014 18 ( zegge achttien ) vrouwen een Nobelprijs hebben gekregen voor natuurkunde, scheikunde of geneeskunde.
Achttien keer, terwijl deze prijzen toch allemaal 26 keer zijn uitgereikt. Per vak wel te verstaan…

En dan natuurlijk de eeuwige vraag: waar ligt dat aan? Kunnen we ons nog verschuilen achter een achterstand, omdat vrouwen veel later dan mannen werden toegelaten tot de universiteiten?
Ik denk het eigenlijk wel.
Vrouwen mogen naar de universtiteit, niemand legt ze een strobreed in de weg. Althans zo lijkt het.
Ik zei vroeger: “ik mag de kost verdienen als vrouw, het wordt me niet verboden. Maar daar houdt het dan ook wel mee op.”

Het opheffen van een blokkade betekent wel dat je door kan lopen.Maar wil nog zeggen dat er een weg is. Laat staan een goed geplaveid pas met verlichting

Honderd vijfentwintig jaar geleden mochten vrouwen naar de universiteit. Vijftig jaar geleden werd het verboden vrouwen te ontslaan omdat ze getrouwd waren. Heel terechte blokkades die opgeheven moesten worden, maar daarmee was de mentaliteit die de blokkades mogelijk hadden gemaakt, nog

niet verdwenen…

 

We hebben heel hard aparte dagen voor vrouwen in de exacte wetenschap nodig. Of wou je beweren van niet soms?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)