Ik begin het vaag te begrijpen….voor A

samenzweringen

Dank zij onze niet altijd zo sociale media, zitten we allen regelmatig, onbewust en ongewild in een bubbel.
Het is een comfortabele bubbel, hij laat ons zien waar we om vragen.
Nee dat verzin ik niet, dit is geen samenzwering dit weten we allemaal al lang. Social media is op gebouwd op het principe: u vraagt, wij draaien.

Klik op een rode jurk en je krijgt dagenlang rode jurken, klik op Trump is de vervanger van Jezus op aarde en je krijgt artikelen over Jezus en Trump.
Het is een nare tendens want je hoort op die manier weinig van andere mensen uit andere bubbels.

Daardoor begrijp je die andere mensen ook minder. Als ik eerlijk ben: ik begrijp de mensen die overal samenzweringen zien, helemaal niet.
Daarom ben ik blij met A. Ik ken haar al vele jaren online en on telefoon, ze heeft prachtige blogs geschreven voor mijn site BabyenKind.

Zij gelooft in samenzweringen, ik niet

A gelooft veel meer dan ik in boos opzet en samenzweringen en ze heeft een open geest.
Ik geloof niet in boos opzet en samenzweringen en ik vind van mezelf dat ik ook een open geest heb.
We zijn het dus regelmatig oneens, maar we zijn het altijd eens over het feit dat we het on/eens zijn. Met wederzijds respect. In deze tijd een zegen, echt waar.
Dank zij A begin ik te begrijpen waarom mensen zo boos zijn.

Wat ik zie als een noodwet om te zorgen dat  we niet in Braziliaanse toestanden vervallen, ziet A als een vrijheidsbeperking die er niet om liegt en…die wel eens een opmaat zou kunnen zijn naar erger.
Dat idee is nog nooit in mijn hoofd opgekomen. Ik heb een rotsvast vertrouwen in ons democratisch stelsel. Die noodwetten halen never nooit in de tweede en eerste kamer  een meerderheid. En dat hebben ze nodig om een echte wet te worden. Zo simpel is het.

Aan de andere kant…het aantal partijen met min of meer fascistische tendensen neemt toe. En als er iets niet democratisch is, dan is het wel fascisme, zelfs als we daar democratisch op stemmen.
En…het aantal partijen dat serieus niet grondwettelijke voorstellen doet, is veel groter dan eentje.. Mark Sedney laat ons daar een aardig lijstje zien van zien

Wie van ons beiden ziet spoken en wie voorspelt de toekomst correct? De tijd zal het leren, maar voor het zover is, ben ik blij met A, door wie ik snap wat ik niet snap Met wie ik het met alle respect overeen kan komen, dat we het niet eens zijn.

lees ook eens: Ik durf tenminste vragen te stellen

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Wat heerlijk om iemand te hebben waar je alles mee kan bespreken ook al ben je het niet met elkaar eens. Onze meningen hoeven niet altijd hetzelfde te zijn zolang er maar respect is voor elkaar.

  Beantwoorden
 2. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Wat heerlijk.om zo ‘ n vriendin te hebben. Waar je alles tegen kan zeggen, ook al ben je het niet met elkaar eens.

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Zolang er de ruimte is om het niet met elkaar eens te zijn is het prima. En het is goed om van anderen te leren, en hoe zij dingen zien.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)