Huawei telefoon: niet zo bekend, wel zo goed

huawei

Als je denkt aan smartphones zijn de eerste namen die in je opkomen ongetwijfeld de iPhone en de Samsung. Ever verder vragend wordt het al wel wat moeilijker om nog merken op te kunnen noemen. Zou jij bijvoorbeeld zonder te spieken kunnen vertellen dat de derde grootste producent van smartphones ter wereld het Chinese merk Huawei is? Vast niet. We durven zelfs wedden dat een groot deel van je nog nooit van Huawei telefoons hebt gehoord. Maar wat moet je je nu voorstellen bij dit minder bekende merk van smartphones?

Huawei: ervaring en innovatie
Huawei is geen bedrijf dat op de wagen van de smartphones is gesprongen toen deze de wereld veroverden. De Chinese onderneming staat immers al decennia aan de top wat betreft elektronica in hun thuisland. Ook qua smartphones waren ze er bijzonder snel bij. Daarbij moet gezegd worden dat Huawei geen Chinese onderneming is van het model: beter goed gejat dan slecht verzonnen. De elektronicareus is zelf ook bezig met innovatie en tracht Samsung en Apple al enige jaren het vuur aan de schenen te leggen door de kwaliteitsoorlog te winnen.

Waarom voor Huawei gaan?

Een eerste goede reden om voor die Huawei te gaan is dat het een bijzonder herkenbaar toestel is. Van het design tot de besturing: een Huawei is bijzonder herkenbaar en heeft meer dan één ding gemeen met de bekendere smartphones op de markt. Het spreekt voor zich dat die een bewuste keuze is geweest van de onderneming om de gemiddelde smartphone gebruiker niet te vervreemden van hun merk. Concreet betekent dat dus ook dat je de functionaliteit mag verwachten die je gewoon bent van de bekende smartphones tegen een iets lagere prijs. Een iets lagere want verwacht niet dat Huawei zijn kwaliteit tegen rommelprijzen op de markt brengt: ze zijn goedkoper dan de grote concurrenten maar verwacht geen prijsjes.

Nadelen dan?
Het grote probleem van Huawei is dat de onderneming op alle mogelijke manieren zich tracht te onderscheiden. Die drang heeft geleid tot heel wat extra features bij hun smartphones die dan wel vermakelijk, maar niet per se nuttig zijn. Voor sommige gebruiksters kunnen al die extra zaken dan ook wel als irritant aanzien worden. Daarnaast zijn hun toestellen  in de regel maar in een beperkt aantal kleuren beschikbaar. Als je graag kleurrijk door het leven gaat is dat niet meteen waar je naar op zoek bent natuurlijk.

Kijk voor meer informatie over deze telefoon hier

Lees ook: Makkelijk duurzaam wonen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)