Hoera het is week-end

ha week end

Ben ik nu de enige die wat moeite heeft met de kreet: ha week-end?

Of vinden we het allemaal heel gewoon dat vrijdag om 16.00 de werkweek sluit, we even met onze collega’s een kop kofiie drinken (waar is de vrijdag-borrel op het werk gebleven) en dan het dan hollend het pand verlaten om week-end te gaan vieren?
Of om in Corona-termen te spreken: op vrijdagmiddag 16.00 uur zoemen wij naar onze collega’s “Prettig weekend mensen”, klappen de laptop dicht, leggen de benen op de werktafel en zuchten: – terwijl de dop van het pilsflesje wippen ( Corona heeft ook voordelen) – “ha week-end”

Nu zul je zeggen: waar heb je moeite mee, niks mis met ha weekend


Het is toch heel gewoon dat mensen na een week werken, toe zijn aan even wat anders? Even ontspannen, even familie zien, tuineieren , wandelen, lekker koken…
Niks mis met “ha weekend” hoor.

En dat is helemaal waar, maar toch….zeggen we wel eens: “HAAAAA maandag: lekker werken??”
Ik hoor dat niet vaak. Ik hoor het volgens mij nooit…

De balans.

De balans in “HA fijn” slaat door naar de tijd dat we niet hoeven te werken. Dat zou ik een heel redelijk iets vinden als we ons brood verdienden met sloten graven, turf steken, op de zolder van de Bonneterie  bij slecht licht je vingers stuk prikken, om kleding te maken.
Maar over het algemeen, voor de grootste deler, doen we toch werk wat we op zijn minst niet naar vinden. En waar we vaak heel bewust voor gekozen hebben.
Dus…we vinden het toch leuk?Waarom is dan de kreet ” hoera week-end” een gebruikelijke en denken mensen dat je niet helemaal lekker bent als je roept : JOEPI! MAANDAG !!

Hoe gelukkig word je wanneer je op vrijdag zegt : “fijn even niks, even andere dingen doen, even pas-op-de-plaats” en wanneer je op maandag zegt : “zo lekker, we kunnen weer en ik ga ervoor !”

Zin in wat leuks? lees dan De kleerkast die zichzelf vulde of lees : ik geloof dat ik verslaafd ben

like Like
7 antwoorden
 1. Tessa
  Tessa zegt:

  Als je in de zorg werkt is het helemaal niet van zelfsprekend dat je weekend op vrijdag begint. Ik heb vaak weekend midden in de week! HaHaHa

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik vind het idee dat ik in het weekend even niks moet, geen dingen hoef uit te zoeken of collega’s ergens bij moet helpen wel een heel fijn gevoel. Op maandag, mijn parttimedag, denk ik dan wel vaak dat ik dinsdag weer moet werken, maar dat is eigenlijk nooit met tegenzin.

  Beantwoorden
 3. Xiana
  Xiana zegt:

  Jammer genoeg ligt de job ons niet altijd maar moeten we het soms uitoefenen omdat er geld op tafel moet komen en dan zeg ik wel eens joepie weekend. Door Corona heb ik ook het besef gekregen dat ik een andere richting op wil gaan en dan hoop ik op een hoera maandag :-).

  Beantwoorden
 4. Mandy
  Mandy zegt:

  Dit heb ik, ondanks dat ik 60 uur in de week werk en meestal 6 dagen, ik ben altijd blij met mijn vrije dagje maar vind het ook wel weer lekker als ik op de maandag weer mag

  Beantwoorden
 5. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik denk dat het beroepen ook veel te maken heeft met de werkdruk. Denk aan politie, ziekenhuizen enz. Kan me voor stellen dat ze blij zijn als ze een dagje rust hebben.

  Beantwoorden
 6. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Merk hier thuis weinig van Corona om eerlijk te zijn, mijn partner gaat nog steeds werken, want hij valt onder de zogenoemde cruciale beroepen. Zelf ben ik chronisch ziek en zit dus altijd thuis.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)