Hoe kun je besparen op je vaste lasten?

vaste lasten

Hoe kun je besparen op je vaste lasten?

Niemand betaalt graag teveel als het gaat om de vaste lasten als je energiekosten of bijvoorbeeld je autoverzekering. Ongemerkt kunnen de kosten hiervoor steeds verder oplopen. Helaas staat een hoger maandbedrag niet altijd voor betere service of kwaliteit. Daarom is het goed om regelmatig te controleren of je nog wel tevreden bent met wat je betaalt en wat je daarvoor terugkrijgt. Kun je ergens anders voor een lager bedrag dezelfde of zelfs betere service krijgen? Dan is het een goed idee om over te stappen.

Hoe dat in zijn werk gaat kun je hieronder lezen. De meest voorkomende kosten worden besproken: energiekosten, autoverzekering en de zorgverzekering.

Besparen op je energiekosten
Hoewel het lijkt alsof de levering van energie bij alle energiebedrijven hetzelfde is, is dit echt niet waar. Energiebedrijven mogen zelf de prijs van energie vaststellen. Dit varieert dus per leverancier. Bedrijven doen er alles aan om je aan ze te binden. Het is dus belangrijk om goed te kijken wat een contract je biedt. Is het een variabel contract? Dan kunnen de energieprijzen twee keer per jaar worden aangepast. Voor meer zekerheid kun je kiezen voor een vast contract. Daarmee leg je voor één tot drie jaar je energieprijs vast.

Ook is het belangrijk om te kijken wat de energieleverancier als extra biedt om zich aan je te binden. Een cadeau zoals bijvoorbeeld een tablet lijkt heel leuk maar de kostprijs hiervan is vaak verwerkt in de energieprijs. Zo betaal je er alsnog voor. Om een goede vergelijking te maken kun je online je gegevens invoeren, waarna je kan vergelijken bij welke leverancier je het beste uit bent.

Besparen op je autoverzekering

Ook op je autoverzekering kun je besparen. Zo kan het zijn dat je premie per maand niet zo hoog is, maar je wel een groot bedrag aan eigen risico moet betalen als er iets gebeurt met je auto. Vaak zit je daar helemaal niet op te wachten.

Per autoverzekering verschillen de polisvoorwaarden. Bij enkele verzekeringen moet je bijvoorbeeld nog een gedeelte zelf betalen als er schade is gemaakt terwijl uw auto geparkeerd stond. Andere verzekeringen dekken dit volledig of zelfs helemaal niet. Ook verschillen de prijzen per verzekeraar als het gaat om bijkomende kosten; de aanvullende dekkingen. Denk hierbij aan pechhulp of rechtsbijstandverzekering. De premies hiervoor kunnen per maand nog behoorlijk oplopen.
Om een autoverzekering te hebben die aan je wensen voldoet is het een kwestie van vergelijkingen trekken tussen de verschillende verzekeringen. Dit kan bijvoorbeeld op overstappen.nl. Zij geven je een overzicht van de kosten en hulp van verschillende verzekeraars, zodat je een gefundeerde keuze kunt maken.

Besparen op je zorgverzekering

Je zorgverzekering kan een heel goede verzekering zijn om op te besparen. Allereerst is het al zo dat de basisverzekering niet bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Dat wil zeggen: de kosten zijn niet overal hetzelfde, maar wat er verzekerd is wel. Per verzekeraar kunnen er alleen wat kleine dingen verschillen.

Een grotere besparing is vaak echter te halen op de aanvullende zorgverzekeringen. Zet voor jezelf goed op een rijtje wat je graag mee verzekerd wil hebben en waar je geen behoefte aan hebt om voor te betalen. Zo is het niet belangrijk om als je jong bent te betalen voor zorg die geldt voor ouderen. Ook is het goed om te controleren of een verzekeraar bepaalde zorg helemaal, gedeeltelijk of helemaal niet vergoedt. De premie voor de aanvullende verzekering is vaak een behoorlijk grote vaste last waar je dus heel goed op zou kunnen besparen.
Als je eenmaal weet wat je wensen zijn in een zorgverzekering, is het mogelijk om via een online zorgvergelijker te kijken welke verzekeraar dan het beste bij je past, en welke premie daaraan hangt.

Het voordeel van een online vergelijker als overstappen.nl, is dat zij je meteen kunnen helpen met overstappen. Zo heb je zelf geen gedoe met telefoontjes plegen en verzekeraars die toch nog willen proberen je bij zich te houden, maar in een paar klikken is alles voor je geregeld. Uiteraard met een gepaste bedenktijd.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)