Kan een man niet voor zichzelf zorgen?

man

Het valt me vaak op en ik denk er over na: het verschil tussen man en vrouw. Het boeit me, inspireert me en het verbaasd me. Zijn mannen door hun moeders zo verwend? Ze hebben een enorm zelfbeeld maar zelfzorg, dat kunnen ze niet.
Erg verwend
Ik moet zeggen, ik heb een geweldige man, hij kan werkelijk alles. Dat heeft hij van huis uit meegekregen. Zijn vader kookte veel en graag, mijn man vond het heerlijk om mee te helpen en het koken ook te leren. De klussen in huis moesten alle kinderen doen: daar word je echt niet minder van.

Bevooroordeeld
Misschien ben ik daarom wel bevooroordeeld, als ik zie dat er mannen zijn die werkelijk niks kunnen. In mijn omgeving is zo’n man, ik kan me er zo aan storen. Zijn vrouw gaat wel eens een weekje weg. Ze kookt voor zeven dagen en vriest ze alles ook nog in, zodat meneer te eten heeft. Het is toch te zot voor woorden! Is er een verjaardag dan zit meneer op zijn troon en zijn vrouw is maar aan het sjouwen. Natuurlijk springen wij dan allemaal op om haar te helpen maar als het mijn man zou zijn, was het niet te best, ik zou hem leren. En zo zijn er veel meer mannen die totaal onthand zijn zonder hun vrouw. Oh wat erger ik mij daar aan.

Ontmand

Mannen hebben een ego waar je u tegen zegt, maar als het over zelfzorg gaat, vallen ze bij mij echt door de mand. Ik snap het ook niet. Kijk, heel vroeger, toen de situatie nog was dat de man werkte en de vrouw thuis was en het huishouden deed, kan ik me voorstellen dat een man geen sjoege had van de huishouding en hij liep in geval van nood ook snel terug naar zijn moeder om daar te eten en de was te brengen. Tegenwoordig is dat niet nodig. Beiden werken, dus ook beiden de huishouding.  Helaas komt het meeste toch op de vrouw neer.

Blij
Ik ben maar wat blij met mijn eigen man, toen ik in het ziekenhuis lag, kookte hij iedere dag en deed de huishouding en de kinderen en ik had daar geen zorgen over. Nu kan ik ook met een gerust hart een paar dagen naar een vriendin gaan.

Nachtdienst
Nog één laatste noot. Ik had nachtdienst gehad en stond voor ik ging slapen met de buurman te praten. Hij vroeg: Hoeveel nachten moet je nog? Ik zei: Nog 4 nachten. Toen zei hij: denk je er wel aan dat je nog een man hebt? Oh oh oh ik ontplofte zowat. Als mijn man 7 nachten moet werken, vroeg hij nooit aan mijn man, denk je er wel aan dat je nog een vrouw hebt? Ik ben maar snel naar binnen gegaan. Met deze buurman heb ik regelmatig discussies. Hij vindt dat een vrouw alles moet doen, zo was dat vroeger, zo moet dat nog steeds in zijn visie. En omdat ik nogal temperamentvol ben, ga ik maar niet te diep op alles in bij hem.

Wat wel als een paal boven water staat: al was het de laatste man op aarde, ik zou hem niet als mijn man willen hebben.

lees ook: Koffie

like Like
Love
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)