Herintreden op de arbeidsmarkt: 4 tips

arbeidsmarkt

Er zijn ontzettend veel vrouwen die om verscheidene redenen voor korte periode afscheid nemen van de fulltime baan. Ziekte of zwangerschap zorgen ervoor dat de focus even op andere zaken ligt, en de arbeidsmarkt wat verder weg staat van het dagelijkse leven. Maar het gebeurt ook meer dan eens dat er na deze periode van ‘niet’ werken, toch weer een herintrede tot de arbeidsmarkt gemaakt wordt. En hoewel dit een ambitieuze missie is, komen er toch vaak problemen aan de orde. Een opleiding die niet langer relevant is, het gemis aan werkervaring of simpelweg het gat dat op het CV ontstaan is. Met deze tips maak je de herintrede op de arbeidsmarkt een stuk makkelijker!

1 Een nieuwe opleiding

Het volgen van een nieuwe opleiding (avondschool, cursus) geeft niet alleen de gewenste resultaten op het CV, maar zorgt ook weer voor nieuwe energie en een frisse blik. Het is dan misschien ook wel de meest belangrijke tip die we kunnen geven: zorg voor een relevante, nieuwe opleiding. Of je dit nu doet via een avondopleiding, een periodieke cursus, bijscholing of misschien wel een BBL opleiding: het levert je gegarandeerd betere resultaten op tijdens je herintreding op de arbeidsmarkt. En je hoeft ons niet op ons woord te geloven: bekijk hier de succesverhalen van andere vrouwen die deze stap genomen hebben!

2 Update je CV

Voordat je allerlei sollicitaties aangaat is het belangrijk dat je CV helemaal up-to-date is: ook je tijdelijke vakantie van de arbeidsmarkt mag hierin vermeldt worden. Geef ook direct even aan wat de reden is van de tijdelijke afstand. Dit maakt dat de potentiële werkgever direct op de hoogte is van, en begrip kan tonen voor je situatie.

3 Laat je creativiteit zien

Het is nu misschien wel belangrijker dan ooit om jezelf te onderscheiden van de rest. Laat je creativiteit dan ook in je CV al terugzien. Gebruik een mooi design, opvallende kleuren of leuke teksten om jouw CV tussen de anderen uit te laten steken. Je kunt je CV natuurlijk ook op unieke digitale manier presenteren zoals bijvoorbeeld via Prezi of andere online applicaties.

4 Belicht nieuwe skills

Ook tijdens je vakantie van de arbeidsmarkt heb je nieuwe skills opgedaan. Nieuwe technieken geleerd of levenservaringen mee mogen maken die jou als persoon veranderd hebben. De management skills die jij als moeder hebt mogen meemaken zijn 100 procent onderdeel van jouw persoonlijkheid en kunnen ingezet worden als kracht bij een nieuwe functie. Deze mogen dus zeker vermeld worden; al is het met een knipoog!

lees ook je huis beveiligen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)