Hebzucht, wat heb je eraan??

hebzucht

Het is een van de zeven hoofdzonden, en dat is het niet voor niks,is hebzucht. Of te wel: Avarita.
Wikepia zegt er het volgende over :In de late Middeleeuwen was hebzucht een van de drie ergste zonden ( ja ook in hoofdzonden bestaan rangen en standen) omdat de geestelijkheid meende dat het verlangen naar geld en macht de mens afleidde van zijn geestelijke leven…Van de kerk dus.

Die Middeleeuwse monniken moesten eens weten hoeveel gelijk ze hadden…

Begrijp me goed, ik zou niet graag in de Middeleeuwen leven. Niet alleen zou ik waarschijnlijk al lang dood zijn, het stonk in die tijd ook behoorlijk in de straten van de steden en dorpen, het voedsel aanbod was beperkt en zo kan ik nog wel een A 4-tje met redenen opnoemen.
Maar daar gaat dit blog niet over, dit blog gaat over hebzucht.

En zonder nu te vinden dat Hebzucht de weg naar de hemel blokkeert, vind ik wel dat hebzucht enorm ongelukkig maakt.
Ik neem twee krantenartikelen om mijn standpunt duidelijker te maken.

Hier vind ik hebzucht…

De hoogslapers van Leen Bakker:
De hoogslapers van Leen Bakker stonden zwaar fout geprijsd in de aanbieding.
Ieder kind kan bedenken dat als een bed normaal €300 kost, het echt niet voor €24,00 weggaat.
Daar op rekenen, en zelf willen procederen met Leen Bakker, maakt je alleen maar ongelukkig…denk ik zo.

De handdoekjesleggers:
Ander voorbeeld: hotels zitten met de handen in het haar: gasten claimen ’s morgens vroeg hun stoeltje bij het zwembad en komen pas in de middag terug. Andere gasten hebben het nakijken.
Wat moeten die handdoekjes leggers ongelukkig zijn! Het is vakantie, maar jij moet vroeg je bed uit….anders heb je geen stoeltje!!! Terwijl de rest van het gezelschap al aan het ontbijt zit, loop jij met handdoeken stoelen te claimen! Wat een ellende….

Die Middeleeuwse monniken hadden niet helemaal ongelijk…Hebzucht…gelukkiger word je er niet van..

like Like
14 antwoorden
 1. Grace
  Grace zegt:

  Whaha, ik moet echt enorm lachen om die handdoekjesleggers. Mijn vader werd vroeger ook altijd ’s morgens vroeg op pad gestuurd op vakantie :yes: Maar ik snap je wel. Al die verspilde moeite. En waarvoor? Al vind ik een bedje veroveren nog niet hetzelfde als een land veroveren omdat je graag de rijkdom en olie wil van dat land. Hebzucht zie je duidelijk nog heel vaak..

  Beantwoorden
 2. Marion
  Marion zegt:

  Ik moet erg lachen. Je slaat de spijker op de kop. Die hoogslaper van Leen Bakker, tsja dat was een foutje. En je kan het natuurlijk altijd proberen maar om te gaan procederen is iets te veel van het goede. En dan die handoekjesleggers. Een goed voorbeeld van hebzucht. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.

  Beantwoorden
 3. Quirina
  Quirina zegt:

  hahaha, idd ben je op vakantie en dan moet je alsnog vroeg je bed uit om je stoeltje te claimen. Zelf doe ik daar persoonlijk niet aan mee, want ik ben tevreden wat ik heb en hebzucht denk dat het een vorm van onvrede naar je zelf toe is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(   
:unsure:  
;-)