De week van de eenzaamheid?

eenzaamheid

Het is, las ik ergens, de week van de eenzaamheid. Wat moeten we daar nu mee, vraag ik me af?
Een week eenzamen bezoeken? Een week eenzaam gaan zijn? Ik zie het niet zo voor me.
Mijn zoon zou zeggen: definieer eenzaamheid en dat is in dit geval, denk ik wel een goede.Wanneer ik eenzaamheid voor me zelf zou moeten definiëren, dan zijn dat de tijden waarin ik geen connectie kan maken met de mensen om me heen.
Wanneer het bijvoorbeeld collega’s waren, die niet begrepen waar ik me druk om maakte, dan was dat heel vervelend en heel ongezellig.

Het lijkt me zo erg….

Toen het de vader van mijn dochter was, die maar niet begreep waarom ik het niet leuk vond dat hij elk weekend steevast tot in de kleine uurtjes in de kroeg zat, was het erger. Ik kan me nog herinneren, dat toen hij en ik definitief en officieel uit elkaar waren, een collega me aansprak. Meelevend zei ze: “dat lijkt me zo erg, altijd maar alleen. Ik zou er niet tegen kunnen.” “met z’n tweeën”, antwoorde ik, “kan je meer alleen zijn dan in je eentje.”
Jaren later heeft ze me vertelt dat dat antwoord diepe indruk op haar had gemaakt. Ze had er nog lang over had nagedacht.

Het lijkt me enorm lastig wanneer je niet zonder mensen om je heen kan. Maar het is een oplosbaar probleem. Word lid van een vereniging of twee, of drie, duik daar in het bestuur en je avonden en middagen zijn gevuld…
Echter, realiseer ik me, om lid te worden van een vereniging, moeten er wel zaken zijn, die je boeien.
Als je werkelijk nergens belangstelling voor hebt, dan wordt het lastig de eenzaamheid te lijf te gaan.

maar hebben we het dan over eenzaamheid of…

Maar hebben we het dan nog over eenzaamheid of over gebrek aan levenslust?
Wanneer een mens last heeft van eenzaamheid, is dat in principe op te lossen. Je zorgt er voor dat je omgeving je weer begrijpt of je breidt je kennissenkring uit.
Maar als het gaat om gebrek aan levenslust…dat lijkt mij niet zo een twee drie op te lossen.

En zeker niet met een week van de eenzaamheid
lees ook: waarom mannen denken dat ze alles weten

like Like
Love
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)