Geld verdienen met je hobby. Kan dat?

van je hobby je werk maken

Van je hobby je werk maken: hoe zit dat nu precies in elkaar?

Laten we eerste eens definiëren, wat geld verdienen is.
Ik neem manlief als voorbeeld.
Manlief maakt heel graag jam. Nu hebben we een tuin en een moestuin dus veel fruit. Mede volkstuinders kennen zijn hobby en geven hun overtollig fruit met plezier aan manlief (een tuinder kan niks weggooien, weggeven gaat prima) Goed. Zijn kosten om jam te maken zijn dus heel laag: een kilo suiker voor 4 potjes. Dat is ongeveer 40 cent per potje. Maar manlief neemt zijn hobby serieus: hij koopt mooie potjes om de jam in te doen: nu kost de jam 1, 20 per potje.

Meer dan 100 potten jam: dat eet je niet meer op. We brengen de jam weg naar zo’n winkel waar je je eigen spullen mag verkopen. Die vragen 50 cent per potje commissie. De jam kost nu 1, 70.
We verkopen de jam voor 3,00 euro. Dus 100 potjes met 1, 30 winst: aan het einde van de rit heeft hij 130 euro verdiend. Dat is heel leuk voor een hobby, maar je wordt er niet rijk van. Zelfs niet als je 1000 potjes jam maakt….

Wel van je hobby je werk maken

Maar neem Saida van nagelstudio ANROSA. Zij nam een boekhouder in de arm, liet uitrekenen wat ze moest verdienen, keek daarna en dacht : dat moet lukken.
Het was, zeker in het begin, hard werken. Oké vrienden willen best een keer komen, maar je moet het natuurlijk niet alleen van vrienden hebben: social media, overal contacten leggen, dat is toch de ticket…
Naast natuurlijk kwaliteit leveren.

Ander voorbeeld

Ander voorbeeld: een kennis van mij heeft een online winkel in kinderkleertjes. Ze startte een webshop en het liep van geen meter. Ze besloot zich te verdiepen in Google en ging daar cursussen volgen, ze verdiepte zich in facebook.
Haar online winkel, loopt als een tierelier…

Het verschil tussen manlief en de twee dames is, dat manlief het allemaal heel prima vindt. Leuk dat mensen zijn jam kopen.
De dames wilden echt van hun hobby hun werk maken. En dan is het geen hobby meer, dan is het werk…Maar wel heel erg leuk werk.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)