fbpx
Liefde en relaties

Gezichtsverlies, het doet altijd zeer

gezichtsverlies
Felice
Geschreven door Felice

 

Er zijn landen, waarin niets erger is dan gezichtsverlies. De bedrogen echtgenoot mag zowel de minnaar van zijn vrouw om zeep brengen als de vrouw zelf.  Liever moord en doodslag, dan gezichtsverlies.
Wij, nette mensen, zijn daar natuurlijk ver boven verheven… Ahummmm.

Ok, we moorden er over het algemeen niet voor en slaan ook niemand dood, maar dat we allemaal ons stinkende best doen te voldoen aan de norm is zeker.
Nee, wacht even, we willen voldoen aan net iets meer dan de norm. De norm is voor watjes. Als je daar niet boven zit, dan leid je gezichtsverlies…

Dertigers

Bij dertigers is dat het allerduidelijkst. Die moeten een baan waarbij ze twee keer modaal verdienen, terwijl ze er hun passie in kwijt kunnen. Ze moeten een mooi nieuw huis (ingericht in Scandinavische stijl), met minimaal 2,1 kind en natuurlijk hebben ze het recht op tijd voor zichzelf en mooie reizen (die nooit naar Scandinavië  gaan).
Overdrijf ik? Echt niet. De statistieken geven mij gelijk. Nergens zijn zoveel mensen op en afgebrand als juist in de generatie van de dertigers.

De vorige generatie

Dat het in die generatie zichtbaar is, wil nog niet zeggen dat het in de generatie daarvoor niet voorkomt. Sterker nog, ik denk dat wij het fundament voor de dertigers gelegd hebben.
Want het is mijn generatie, die hun kinderen geleerd heeft: je kan alles bereiken, wat je wilt.
Wanneer je je best doet, dan kan alles. Dat werkt natuurlijk voor geen meter. Natuurlijk kan je niet alles als je je best maar doet. Ik had graag mooi kunnen zingen, om maar eens wat te noemen. Zo jammer dat ik geen toon kan houden. Onze generatie had het heus wel door, dat je niet alles kan bereiken door alleen maar je best te doen zonder talent. Dat is vermoedelijk de reden, dat we inzet zijn gaan waarderen.  Ok, je kan niet mooi zingen, maar je hebt je best gedaan: een zesje!  Zie je wel: je kan alles, als je maar je best doet…

Daar zijn die arme dertigers mee opgescheept: ze doen hun stinkende best en dan lukt het toch niet. Dat gezichtsverlies, dat doet pijn!

lees ook: vertrouwen geef je altijd vooraf

Like

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie