Flirten op de werkvloer, kan niet?

flirten

RTL komt met een onderzoek waaruit blijkt dat 70% van de mensen die werken, flirten ongepast vinden. Daarvan zijn 77% procent vrouwen en 63% mannen. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat wij vrouwen niet van flirten op de werkvloer houden.

Ik vind het leuk

Ik hoor daar niet bij, ik mag graag een potje flirten. Het is een spelletje, waarbij ik doe alsof hij  Sean Connery is en hij doet alsof ik Sophia Loren ben. Helemaal niet waar, weten we allebei. We bedoelen er ook helemaal niks mee. Maar het vrolijkt de dag zo lekker op.
Je voelt je er allebei toch eventjes gestreeld door. En zeg nu zelf, wie heeft er zoveel gevoel voor eigenwaarde, dat het nooit eens onderhouden moet worden?

de spelregels van het flirten

Er zijn wel spelregels aan het flirten verbonden, dat kan ik niet ontkennen. De meest basale is: het moet wederzijds zijn. Er moet een onuitgesproken wederzijdse toestemming hebben plaatsgevonden.
Die heb je elkaar gegeven door een glimlach, een knipoog, een blik van verstandhouding.
Er zijn mannen die dat deel van het spel, niet beheersen. Die denken dat iedere vrouw zich gevleid voelt met de knipoogjes en “complimentjes” die hij uitdeelt. Met dit soort mannen is het leven makkelijk: laat alles op zeer onvruchtbare bodem vallen. Reageer er niet op. Binnen een week flirten ze met iemand anders.
Tenzij jij nieuw bent op kantoor en ze bij alle andere dames al dezelfde behandeling hebben ondergaan. Dan duurt het een weekje langer.

Regel twee van het spel is, dat je weet dat het een spel is. Ganzenborden, mens-erger-je-niet, de kolonisten van Catan. Spelletjes spelen doe je ook niet omdat je er iets  anders mee wil, dan een onschuldig vermaak.
In het kader van deze regel is het ook logisch dat aanrakingen taboe zijn. Een flirt is geen uitnodiging om met die ander het bed in te duiken.
Je Ganzenbordt tenslotte ook niet om later ganzenhoedster te kunnen worden.

Uit regel drie vloeit ook voort dat je niet flirt om er persoonlijk beter van te worden…

Met deze eenvoudige regels in het achterhoofd, kan je flirten zoveel je wil. Dames, deze Sophia Loren wenst jullie veel succes!

lees ook eens : mag je baas zich met je gezondheid bemoeien

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)