fbpx
Vrouwen op pad

Even eruit… lunchen bij EYE in Amsterdam.

EYE
Felice
Geschreven door Felice

Sinds dochterlief in Amsterdam woont, zijn wij daar – vreemd genoeg – wat vaker te vinden.
Vooral op zondag. En waarom dan zal je vragen? Nou – en dat is dan tip 1 – dan kan je in de ring om het centrum ( en daar woont dochterlief ) gratis parkeren.
Dat was tip 1. Zo nu heb ik jullie al een paar tientjes bespaard.

Wij lopen dan door de Haarlemmerstraat richting Centrum. Dit keer had ik een speciaal plekje in gedachten: ik wilde naar Amsterdam Noord. Naar EYE.

Om daar te komen moet je je met het pontje. Dat pontje is voor niks ( zo weer een gratis tip)
Persoonlijk – en ik weet dat het kinderachtig is, ben ik dol op pontjes. Al dat verkeer dat daar op en af vliegt en dan lekker over het water: ik blijf ervan genieten. Ik zou in staat zijn gewoon een keer extra op en neer te gaan.

Even griezelen

Het is een korte oversteek, een paar minuutjes. Voor je bij EYE bent, kom je langs LOOKOUT een behoorlijk hoog gebouw, waar je als attractie boven op het dak kan schommelen. Wij waren het er direct over eens: NIET DOEN…brrrrr, wie waagt zich daaraan?

lookout

kunstwerk waar aan gewerkt wordt

Een kunstwerk

Langs LOOKOUT loop je zo EYE binnen. Op de weg ernaar toe spotten we een gebreid kunstwerk.

eye

EYE is een filmmuseum, bioscoop en restaurant. Een prachtig wit gebouw, dat gericht is op het water.
De gevel die aan het IJ ligt, is helemaal van glas: verdiepingen hoog. Het is dus niet alleen heel  licht , daarbinnen, maar je hebt ook een prachtig uitzicht over het water, en oud en nieuw Amsterdam.
Alleen al daarom is het de moeite van er even te gaan zitten waard. Dochterlief en ik smeden direct het plan hier van de zomer veel heen te gaan. Op het terras is het uitzicht natuurlijk nog mooier.

EYE
Gelukkig hoef je er niet van het uitzicht alleen te leven. De kaart is niet groot, maar wel super gevarieerd. Het eten is perfect klaargemaakt. Niets is te droog, te taai, te weet-ik-veel. Alles is even verzorgd.
En ( leuke bijkomstigheid) het eten is ook nog eens heel betaalbaar. Gemiddeld was ik €15 euro kwijt voor een maaltijd en wat te drinken voor iedereen.

Op de terugweg zien we dat er aan het kunstwerk gewerkt wordt! Ha nu zien we wildbreien in het wild! Ik mag een foto maken. En dat doe ik…( niet tegen de politie zeggen)

EYE

Lees ook Over reizen en trekken en hoe kom je ergens?

Like

Over de auteur

Felice

Felice

14 reacties

Geef een reactie