Woorden die ik dus niet meer wil horen.

vorkje prikken

over vorkje prikken en nog meer engs

Nog even en dit rare, alles omverwerpende jaar zit er op. Ik maak mij niet de illusie dat het klokslag 12 uur op 31 december ineens allemaal anders  zal zijn. Vast niet. Maar langzaam maar zeker zal er volgend jaar vast wel een nieuw normaal ontstaan. Ik doe mijn ogen even dicht en droom van een nieuw jaar, wat heet een nieuw leven, met vliegschaamte en zonder vuurwerk.

Nu ik bezig ben met dingen die gewoon niet meer terug hoeven te komen, heb ik op taalgebied ook nog wat wensen. Hmm, nou ja….wat wensen is lichtelijk eufemistisch, ik heb nog waslijstje.
Dat neem ik even met jullie door, daarna gebruiken we die termen dus nooit meer. En daarna mogen jullie je wensen toevoegen. Ik ben de beroerdste niet tenslotte.

Taal en eten

Wat ik nooit meer wil horen is: “we gaan een vorkje prikken” Hoe moet ik mij dat voorstellen?
We pakken een vork en gaan overal in zitten prikken? En dat waar we in kunnen prikken, wat dus op de vork blijft zitten, steken we in onze mond en proberen we dan op te eten? Valt het zwaar te hopen dat je je vorkje niet prikt in een stuk zeep. Of spons. Vooral dat laatste schijnt dus echt dodelijk te zijn.

We prikken geen vorkjes meer. We gaan eten. Punt


Een kennis van een kennis, gebruikt het woord snavelen. Dat is de lollige variant van vorkje prikken. Lollige varianten zijn eigenlijk altijd fout. Dat komt omdat bedenker cq gebruiker wel al door heeft dat een uitdrukking niet klopt, maar nog niet snapt waarom niet. En dan van ellende maar iets zogenaamd grappigs verzint.
Dat bekende effect van proberen je eruit te praten en het ondertussen alleen maar erger maken…

Goed, deze twee termen gebruiken we na 31-12-2020 niet meer. Ik ben nog lang niet klaar, maar nu mogen jullie

lees ook eens: Het nieuwe normaal en waarom het zo slecht went

lees ook eens: waarom je de aardappel niet mag snijden

like Like
11 antwoorden
 1. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Whaha ik gebruik ze beiden niet. Moet zo lachen om wat je zegt; met een vork overal inprikken! Zie het al voor me! Ken ook niemand die dat zegt, Lucky me ;)

  Beantwoorden
 2. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Twee uitdrukkingen die ik niet gebruik. Zal sowieso wel rustig blijven rest van het jaar want behalve mijn ouders verwacht ik niemand meer te zien. Dus hoop wel voor een beter 2021, dit was het eenzaamste jaar ooit.

  Beantwoorden
 3. lodi
  lodi zegt:

  haha, nou dit zijn ook echt woorden die ik zelf nooit gebruik. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik momenteel maar weinig mensen spreek en het voordeel hiervan vind ik dat ik me ook nergens aan kan ergeren, ideaal.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)