Er zijn veel dingen die ik niet begrijp

begrijp

Er zijn in de wereld ontzettend veel dingen die ik echt totaal radicaal niet begrijp.

Het zetten van tattoos bijvoorbeeld. Dat iemand in zijn mooie velletje geprikt wil worden, om daar dan met veel kleuren inkt een soort van tekening te laten zetten, is mij een raadsel. Hoe je het gevoel kan hebben dat je uiterst persoonlijk en individueel bezig bent, door van jezelf een stripboek te maken, is mij een nog veel groter raadsel. Hele volksstammen zijn inmiddels stripboek geworden.

Wat ik ook totaal radicaal niet begrijp, is dat mensen willen weten wat er in het vaccin tegen Covid zit. Hoezo? Wat zou het je zeggen? Niks, helemaal niks. Trouwens, jij die wil weten wat je slikt: wat zit er in een paracetamol? Weet je niet he. Slik je die ook niet?
Ik bedoel maar.

wat ik ook niet begrijp

Wat ik ook alsmaar niet begrijp, is wie “ze” zijn. Ik hoor het steeds. “ze”  maken ons kapot. Ik begrijp daar zoveel als niks van. Wie zijn die ze en wat is hun reden om ons kapot te maken?
Geld? macht? Maar wat hebben “ze” aan geld en macht als ze iedereen kapot hebben gemaakt?

Kijk ik snap best dat mensen, ik dus, belazerd worden om te zorgen dat een ander rijk wordt. Neem bijvoorbeeld de cosmetische industrie, die vertelt mij dat mijn haar stralend gaat glanzen en gaat krullen en nog harder gaat groeien bovendien, als ik shampo X met cactussap gebruik. Zit helemaal geen cactus in, maar plastic. Ik durf te wedden dat je niet wist dat dat erin zat.

Soms is het dus best handig te weten wat “er” inzit, maar je moet geen dingen willen weten, die je bij lange na niet  kan begrijpen. Dan moet je iets anders doen: vertrouwen.
Vertrouwen dat er geen wereldmachten die zijn die van jou een willoze kloon willen maken.

Heus zulke gedachten zijn mogelijk. Ik vind ze persoonlijk heel wat eenvoudiger dan denken dat ik origineel ben met een tattoo.

like Like
Like
2
9 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Ik vind tattoos écht niet mooi en voor mijzelf dus een dikke no-go. Maar als er mensen gelukkig van worden, dan moeten ze het vooral doen.

  Beantwoorden
 2. Monique
  Monique zegt:

  Ik heb meerdere tatoeages. En ik vind dat iedereen dat zelf mag beslissen. En of ik het snap of niet is dan niet aan de orde. Maar goed, ik snap ook weleens dingen niet haha

  Beantwoorden
 3. Sherana | Reisenergie.nl
  Sherana | Reisenergie.nl zegt:

  Jouw lichaam, jouw keuze denk ik altijd. Ik heb sinds vorig jaar een ’tiny tattoo’ met een quote die veel voor me betekent. Ben er nog steeds hartstikke blij mee maar die kleurentattoos vind ik persoonlijk helemaal niks.

  Beantwoorden
 4. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Ik hoor ook veel over ‘ze’ en snap niet waar die rare gedachten vandaan komen. Ik heb vertrouwen dat ze hun beste keuze maken, meer informatie beschikbaar hebben dan ik en ook graag een gezond Nederland willen.

  Beantwoorden
 5. Tessa
  Tessa zegt:

  Mooi geschreven. Zelf snap ik dat van tattoo’s ook niet. Nu ziet het er mooi uit, maar als je een jaartje of 70 bent dan is de huid niet meer zo strak als je 30 bent. En ik kan uit ervaring vertellen dat tattoo’s er dan niet meer zo mooi uit zien!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)