Een unieke toer in een uniek tasje 

Amsterdam

Zoals jullie weten ben ik dol op originele uitstapjes. Zo maakte ik – ruim een jaar geleden een stadswandeling met een stadsgids door Amsterdam. Reuze leuk en enorm boeiend om op die manier Amsterdam te verkennen. 
Mijn vriendin en ik hebben genoten. 
Maar zo’n wandeling boeken, heeft een nadeel: je moet op de juiste tijd op de juiste plek aanwezig zijn. En dat lukt natuurlijk niet altijd, zeker niet als je met een wat grotere club bent. 

Vorige week werd ik benaderd door een clubje jong aanstormend talent: Toerie. 
Het is natuurlijk altijd enorm strelend voor mijn ego als dat gebeurt. Maar deze mannen brachten meer mee dan vleierij. Zij hebben het gat in de markt gevonden, een unieke manier om Amsterdam te ontdekken. Met Toerie, zo zeggen ze, zie je Amsterdam op een manier zoals je die nog nooit gezien hebt! 

Het gat in de markt is dat je met Toerie zonder gids op stap gaat. Je mag met zoveel of zo weinig mensen als je zin hebt op pad, op een tijdstip dat jullie goed uitkomt. 

het Toerie Tasje  

Hoe gaat die wandeling door Amsterdam in je eigen tijd dan in zijn werk? 

 
Je bestelt zoveel wandelingen als je nodig hebt. Dan stuurt Toeri je een tasje- uiteraard fairtrade – met een aantal genummerde enveloppen.  In de enveloppen zitten kaarten. Op deze kaarten bevinden zich routebeschrijvingen, weetjes en spelletjes om jouw avontuur in Amsterdam uniek te maken. 
De combinatie van weetjes en spelletjes maken de toer door Amsterdam natuurlijk uniek, het lijkt mij het startpunt voor een middag dolle pret met een stel meiden 
 
De oprichters claimen dat ze je naar plaatsen brengen die zelfs voor de echte Amsterdammers onbekend zijn. Je snapt dat ik binnen kort met een echte Amsterdammer op pad ga, om dat eens te controleren. Mij zou het niet verbazen, want ik weet dat echte Amsterdammers zeer honkvast zijn en hun wijk niet uitkomen… 

Wie zitten er achter deze wandeling door Amsterdam? 

Dat zijn drie studenten die in opdracht van hun opleiding HBO bouwkunde een mooi product moesten ontwikkelen. Nu begrijpen jullie ook, waarom ze zo geïnteresseerd zijn in steden en hun mooie plekken! Ik ben al bijna honderd jaar met een architect getrouwd en ik verzeker je: met een bouwkundige door een stad lopen, het is altijd feest! De jongens van Toeri gebruiken hun kennis, kunde en creativiteit om een uniek avontuur te creëren voor de toeristen. Ze vinden steden ontdekken geweldig leuk, maar kwamen er achter dat je als toerist vaak alleen de toeristische hoogtepunten ziet. Daar wilden ze op zijn minst voor Amsterdam verandering in brengen.

En volgens mij is dat gelukt.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)