Een muffe geur in huis….

muffe geur in huis

Een muffe geur in huis : hoe los je het op?

Even een minder fris praatje : nare luchtjes is huis…

Nu is wat de een vieze lucht vindt, vaak iets anders dan wat de ander onaangenaam vindt ruiken. Neen een natte hond, mij kan dat weinig schelen, een ander vindt het ronduit stinken. Of de geur van spruitjes: de een denkt “”hmmmm, voedsel !” de ander denkt : “getsie, spruitjes !”

Geuren die niemand fijn vindt.

Los van de persoonlijke voorkeuren zijn er luchtjes die niemand fijn vindt en waar je vaak niets aan kan doen. Een hond kan je afdrogen voor je hem naar binnen haalt, spruitjes kan je gewoon niet eten. Maar soms ligt het niet zo eenvoudig en zit de geur, zeg maar “in”  je huis

Nare geuren op een rij: 
* Muffe geur door vocht
* Muffe geur door schimmel
* Muffe geur door putlucht
* Muffe geur door teveel stof
* Nare geur door bouwmaterialen
* Nare geur door gassen

Dat zijn allemaal zaken die niet te maken hebben met jouw handelswijze, maar die wel heel vervelend kunnen zijn.

Vocht:
Wij hadden in ons huis een heel vochtige kruipruimte. Bij bepaalde weersomstandigheden, rook het in de gang, gewoon niet fijn…zal ik maar zeggen.
De oplossing bleek  schelpen in de kruipruimte te laten spuiten. Een giga dure oplossing! Maar wel een met twee voordelen: het huis stonk niet meer en …het was veel makkelijker warm te stoken. Ik denk dat we in loop der jaren heel wat op de stookkosten bespaard hebben.

Schimmel:
Schimmel is het gevolg van vocht en warmte. Goed ventileren kan beslist helpen.

Putlucht:
Wanneer het hard en veel geregend heeft, kan bij ons in de straat het riool gewoon stinken. Dan helpen al die chemische flesjes niet echt. Wachten tot het over is, is den het devies.

Stof:
Nee je bent geen slechte huisvrouw wanneer je last hebt van veel stof in je huis!
Geloof mij – ik heb in genoeg verschillende huizen gewoond – stof heeft ook alles te maken met waar je woont en hoe je huis is gebouwd.

Bouwmaterialen:

Zie stof : je hebt ze niet in de hand, want meestal kies jij de bouwmaterialen niet.

Radon:

Radon is een radioactief gas dat van nature vrijkomt uit de bodem en uit bouwmaterialen zoals beton, baksteen en natuursteen. Door je huis voldoende te ventileren hou je de hoeveelheid meestal we binnen de perken.

 

Muffe geur in huis oplossen

Wat kan je doen als je geen idee hebt hoe je van  die muffe geur in huis afkomt? Dan kan je eigenlijk het beste  een professioneel bedrijf in schakelen om  een geur onderzoek te doen.
Want achterhalen waar een geur nu vandaan komt, dat ik niet altijd eenvoudig. En niemand wil tenslotte  een nare  muffe geur in huis

 

 

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)