Een blender: niet alleen voor babyhapjes

blender

Wie denk aan een blender, denkt vrij snel erna aan babyhapjes. Althans, waarschijnlijk gebeurt vooral als je zelf jonge kinderen hebt (gehad) en iedere avond de blender erbij pakte om het avondeten in gepureerde vorm aan te kunnen bieden aan je kind. Ideaal en lekker snel bovendien. Heb je je blender altijd vooral als een tool om babyhapjes mee te maken beschouwd, dan is de kans groot dat je ooit zo onmisbare hulpmiddel inmiddels ligt weg te kwijnen in een kastje of een laatje. Zonde, want dit apparaat doet veel meer dan alleen babyvoedsel pureren. Je kunt er ook op tal van andere momenten in de keuken veel aan hebben.

Wat wil je pureren?

Een blender is vooral goed geschikt om redelijk zachte voedingsmiddelen te pureren. Door de snel ronddraaiende, scherpe snijbladen kun je met gemak groente, fruit, aardappels, vlees, vis etc. van hun vaste vorm naar een gepureerde versie omtoveren. Ideaal dus, voor mensen met kleine kinderen, baby’s, die nog niet goed kunnen kauwen. Je gooit gewoon wat je voor de rest van het gezin kookt, tenzij dat te scherp gekruid is uiteraard, door de blender, en hebt een maaltijd voor het jongste gezinslid op tafel staan.

Maar ook in de ‘volwassen’ keuken kun je er meer dan genoeg mee. En dat lijken veel mensen te vergeten, want de blender is typisch iets dat ergens in een keukenlaatje beland en daarna niet vaak meer aangeraakt wordt. Tenzij je zo’n mooie KitchenAid blender hebt natuurlijk, die geef je een prominente plek in je keuken, al is het maar om ernaar te kunnen kijken.

Een blender maakt je leven makkelijker

Waar kun je blenders, naast babyhapjes, nog meer voor gebruiken? Denk eens aan smoothies. Gooi wat yoghurt, fruit en wat je nog meer in je smoothie wil in de mengkom, blender erop en binnen een minuut heb je een heerlijk ontbijt of tussendoortje klaar. Let wel op dat je er geen ijsklontjes bij gooit als je je smoothie extra koud wilt hebben. Dat kunnen de meeste blenders echt niet aan.

Maar ook bij het bereiden van het diner kan hij goed van pas komen. Een verse saus bereiden wordt bijna net zo snel en makkelijk als een variant uit een potje gebruiken, net zoals zelf een tomatensoep maken opeens ook een stuk gemakkelijker wordt. En wat dacht je van een eigengemaakte pesto, of zelfs een heerlijke cocktail? Ze zijn ook te maken zonder, maar met een blender gaat het een heel stuk makkelijker en sneller.

lees ook eens : badkamer lief en leed

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)