een beetje powervrouw kan klussen: 7 tips

goed gereedschap

Een beetje powervrouw kan klussen. Toen ik nog een jolige vrijgezel was, was ik er super trots op dat ik een plank kon ophangen en een lamp of een schilderijtje. En toen…toen kwam de prins op het witte paard en wat had die bij zich ?? Juist. Een goed gevulde gereedschapskist en niet twee maar wel vier rechterhanden. Lieve hemel wat is die man handig.

Mijn bescheiden gereedschapskist staat nog steeds in de gangkast, maar heeft inmiddels gezelschap gekregen van: boormachines, decoupeerzagen, schuurmachines, een Dremel, een keur aan sleutels, steek en imbus….

Als ik eerlijk ben, ben ik blij dat manlief tegenwoordig het echte kluswerk op zich neemt. Maar mijn geëmancipeerde ik, blijft van mening dat je als vrouw zelf de meest eenvoudige en meest voorkomende klussen in huis moet kunnen doen.
Net zoals ik vind dat een beetje vent moet kunnen koken…

Ieder mens is, vind ik, het aan zichzelf verplicht, basaal voor zichzelf te kunnen zorgen.

Mocht jij nu zelden tot nooit geklust hebben, dan heb ik de volgende tips voor je:

 • Begin met goed gereedschap aan te schaffen en wacht niet tot dat het echt moet.
  Goed gereedschap klaar hebben, maakt klussen makkelijker.
 • Koop goed gereedschap en ga niet in de 2 euro bak staan spitten. Aan rommel heb je niks.
 • Gereedschap van Metabo is heel goed en gaat jaren mee.
 • Niet bang zijn: koop een goede boormachine en ga daar eens mee oefenen.
 • Zorg niet alleen voor gereedschap, maar ook voor: schroeven, pluggen en oogjes in vele maten! Ervaringstip: Zorg ook dat je muurvulling hebt ( zo fijn als je op de verkeerde plek hebt staan boren…
 • Als je lampen wil op hangen zorg dan niet alleen voor kroonsteentjes, maar ook voor een spanningsmeter ( wel zo veilig)
 • Kijk eens op youtube naar een instructiefilmpje en doe dat niet op het moment dat je met je klus wil beginnen. Laat je hersens even “wennen” aan het idee: kijk een of twee dagen van te voren.

lees ook : de stoelpoot

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)