Durf jij een verslaving aan te kijken??

verslaving

Van de week gooide ik mijn Candy Crush van mijn telefoon. En voor de goede orde ook mijn Candy Soda. Want Candy Crush last pauzes in. Dan kan je niet verder spelen. Dat doet Candy Crush niet om jou voor verslaving te behoeden. Dat je in die pauzes iets nuttigs gaat doen. Nee de bedoeling is dat je andere mensen om levens gaat vragen. Zodat er zoveel mogelijk mensen hun tijd gaan verdoen met een spelletje. Ik doe dat niet. Ik speel gewoon een ander spel….Vorige week merkte ik dat ik wel heeel veel tijd zat te spelen. Dat ik ook met regelmaat makkelijk een uur te laat mijn bed in dook, omdat ik dacht: nog één rondje!!!.
Vrijdag nam ik een rigoureus besluit: ik heb die spelletjes van mijn telefoon gegooid.
Even eerlijk zijn naar jezelf: ik was bezig aan die stomme dingen verslaafd te raken.

Verslavingsgevoelig

Kennelijk ben ik verslavingsgevoelig. Ik heb gerookt als een schoorsteen, nu rook ik gezellig met vriendinnen mee die nog steeds roken, en als er geen sigaretten in de buurt zijn, dan mis ik het zelden…En die keer dat ik het mis, dan kan ik wel even op mijn handen gaan zitten tot het over is.
Was dat lastig? Ja en nee, ik ontkende altijd gewoon dat ik verslaafd was…Toen ik dat eenmaal toe durfde te geven, was de rest een kwestie van 10 keer naar een hypnotherapeut, de gelijk wat andere rommel opruimde.

Idem met alcohol. In de loop der jaren was ik een stevige gewoonte-drinkster geworden. Toen ik dat eenmaal ( en ik moet bekennen dat duurde even ) aan mezelf kon toegeven, bracht ik mijn drink gedrag met meer dan de helft terug.
Dit keer zonder hypnotherapeut, maar met een vriendin, die ook wat te vrolijk innam.
In alle drie de gevallen van de verslaving is het stoppen niet het probleem. Het stoppen levert namelijk ook wat op! Niet roken levert een heleboel tijd en geld op en na een tijdje ga je beter ruiken. Zonder alcohol slaap je echt veel beter en zonde Candy Crush lees ik weer een boek.!

Het is het erkennen….dat je verslaafd bent. Dat is een onmisbaar begin.

Lees ook: over durven, lef en gewoon maar doen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)