Over durven, lef en het gewoon maar doen…

durven

Mensen denken dat ik alles durf. En dat is natuurlijk niet waar. Als ik eerlijk ben, durf ik helemaal niet zoveel. Gewoon maar doen.., denk ik altijd.
Ik had een oom, hij was Amerikaan die meegevochten heeft bij de slag van Normandië. Hij vertelde me ooit: “ Mijn soldaten vonden me enorm dapper: als we verscholen lagen en we wilden verder, dan kroop ik een beetje omhoog en keek ik of de kust veilig was. Natuurlijk was dat niet zonder gevaar, maar het was de enige manier om verder te komen. Om dat nu dapper te noemen…”
Op die manier ben ik dus ook dapper, het niet-doen is zoveel erger, dat ik maar doe. En dan zie ik wel weer.

Ik geef toe in de loop van de jaren heb ik geleerd dat ik altijd wel weer overeind krabbel. Maar ook toen ik dat nog niet zo zeker wist, deed ik maar gewoon.
Nog steeds kunnen spookbeelden van mislukking, afgaan en andere narigheid me van mijn nachtrust beroven. Waslijsten problemen produceer ik dan moeiteloos.

Gewoon maar doen

Om er in de ochtend dan toch maar gewoon te gaan DOEN en er achter te komen dat het allemaal in de praktijk reuze meevalt. Sterker: van al dat doen ben ik in veel opzichten een veelzijdiger mens geworden.
Vandaag probeerde ik het om te draaien: stel je nu eens voor dat ik nooit wat had gedurfd? Dan had ik tot mijn 40 ste bij mijn ouders thuis gewoond…
Waar had ik naar toe gemoeten toen ze overleden?

Ik was dan vast zo’n kat-mevrouwtje geworden. Zo’n vrouwtje dat alleen leeft met 20 katten. Meest langharige zodat het huis er ook echt niet meer uitziet.
Zo’n mevrouwtje dat met gebogen hoofd de supermarkt in schuifelt en die niet meer met de bus durft omdat ze niet weet hoe dat moet.
Hmm, mezelf kennende lust dat kat mevrouwtje dan ook wel een slokje wijn..

En daar zit ik dan, met mijn 20 langharige katten en mijn flesje wijn….
Nee, je kan beter maar gewoon durven!

Lees ook: ik ben een hysterische moederkloek

like Like
9 antwoorden
 1. The lemon kitchen
  The lemon kitchen zegt:

  DOEN! Dat is echt mijn ding, i ben niet zo van het helemaal uit denken en dan pas doen, dan is de spontaniteit weg. Ik geloof erin dat als je iets heel graag wilt dat je het op de een of andere manier gewoon aantrekt met positieve energie en visualisatie.

  Beantwoorden
 2. Neeltje | Thoughts in Style
  Neeltje | Thoughts in Style zegt:

  Ik probeer ook steeds meer dingen gewoon te doen en er niet te veel over na te denken. Soms is het een fout, maar leer je ervan en meestal is het toch de juiste keuze :)

  Beantwoorden
 3. Kevin
  Kevin zegt:

  Mooi geschreven! Je moet het soms inderdaad maar gewoon doen. Echt achteraf kan je juist heel erg trots op je zelf zijn! En mocht het tegenvallen heb je het toch maar gedaan. Zo denk ik dan maar altijd

  Beantwoorden
 4. Danielle
  Danielle zegt:

  Haha leuk geschreven!
  Toevallig probeer ik dat zelf ook steeds vaker uit, ik ben echt extreem introvert en probeer dat een beetje in te dammen, dus geef ik me bijvoorbeeld op voor dingen die ik eigenlijk liever ontwijk, gewoon om het idd maar te doen. En eigenlijk valt het achteraf altijd mee :)

  Beantwoorden
 5. Mirjam Hart
  Mirjam Hart zegt:

  Oh, ik zie ook altijd 100 beren op de weg. Ik heb gelukkig een vriend die compleet het tegenovergestelde is en van hem leer ik nu ook wat vaker te DOEN. En dat is eng, maar heeft me nu ook al veel mooie dingen gebracht!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)