Drammen op hoog niveau: een korte uitleg

drammen

Kan jij drammen? Je weet wel: net zo lang doorgaanmet hetzelfde te herhalen tot iedereen murw is en JAAAA roept? Okeeeee, jij je zin???

Ik geef toe: ik kan het EN ik doe het ook nog wel eens. Vroeger meer dan nu.
Een van de redenen waarom ik drammen vervelend vond, is omdat ik mijn zin wil krijgen omdat ik gelijk heb. Niet om me niet meer te hoeven horen.
Want zeg nou zelf, behalve als ik zing, ben ik altijd leuk om te horen.

drammen en argumenten zoeken

Wanneer je je deze attitude eigen hebt gemaakt, kan je je richten op het gebruik van argumenten.  Dat is op zich niet zo moeilijk. Argumenten vinden, echt het is een eitje. Begin jezelf te scholen in het vinden van argumenten. Gebruik de tijd dat je op de fiets zit, in de trein of auto, om argumenten te bedenken. Gewoon puur als training.

Wanneer je met het grootste gemak 10 argumenten bij een onderwerp kan vinden, ga door naar stap 2. De kunst van het vinden van het juiste argument. En wel die argumenten die haarscherp passen bij de persoon waarop je ze loslaat, zodat die geen kant meer op kan. Nou ja, behalve natuurlijk de kant die jij hem op wilde hebben…

valkuil

Een valkuil, en je moet uitkijken voor valkuilen, in dit proces zijn je emoties. Kijk uit, pas op. Emotioneel worden doe je vooraf en achteraf, maar niet gedurende het proces-van-je-zin-krijgen.
Tranen, woede uitbarstingen, sarcasme, je moet het mijden als ware het besmettelijke ziekten.
Niet de mazelen, nee de builenpest of zoiets

Het lastige is: argumenten verzinnen kan je leren zonder dat iemand het ziet. Het juiste argument bij de juiste persoon, dat leer je al doende. Voornamelijk door na afloop goed naar jezelf te kijken.
En gebruik je eens een verkeerd argument: nou ja…volgende keer beter.

Maar emoties, dat kan je niet oefenen, dat kan je niet evalueren, dat overkomt je.
Laat je hier iet door weerhouden! Je bent goed bezig . Je aan het drammen op hoog niveau. En het leuke daarvan is dat niemand het ziet. Je zal er eenlevenlang plezier an van hebben.

lees ook eens : Ik ben de weg kwijt

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)