Doen wat ik denk.

horen denken

Kan je me horen denken>

Een verre tante van me, had de uitspraak: “waarom doet-ie niet gewoon wat ik denk!”
Belachelijke uitspraak he? Tenminste zo op het eerste gezicht….

kan je iemand horen denken

Heel veel mensen doen niet wat wij denken dat ze moeten doen. En weet je hoe dat komt?
Omdat wij ze niet vertellen wat we denken. Zo eenvoudig is het. Ik kan hier achter mijn toetsenbord zitten en denken: “jeeeeee, wanneer gaat manlief nou eindelijk eens koffie zetten”, maar het is vele malen effectiever om te zeggen: “Schat, wil jij even koffie zetten”. Dan heb ik geheid, binnen tien minuten koffie. Want die gedachtegolven, die pikt hij echt niet op.

Hou jezelf maar eens goed in de gaten. Met regelmaat denk je: “waarom doet hij/zij nou niet- of juist wel – dit of dat???” En ga dan eens na, hoe vaak je er wat van zegt.
Op de een of ander manier schijnen we toch met regelmaat te denken dat de ander gedachten kan lezen.

En stel je eens voor dat dat waar was !! Je moet er toch niet aan denken.


Kijk het zou natuurlijk heerlijk zijn wanneer manlief naar het koffiezetapparaat snelt om voor mij koffie te zetten, op het moment dat ik koffie zet. Maar stel je nu eens voor dat je de buurvrouw tegenkomt in een afschuwelijke bloemetjes-jurk. Je hebt je zelf niet helemaal in de hand, de gedachte: “hoe kan je zo’n jurk lopen???”
De buurvrouw loop langs en zegt : “en bedankt hoor!”

Dan hebben we het nog alleen maar over een incident-met-een-vage-bekende, hoe moet dat in familiekring?
Toen ik aan dit stukje begon was dat met de veronderstelling dat gedachten lezen in de familiekring tot drama’s zou leiden, waar de Griekse tragedies bij verbleken.

Echter, al schrijvend kom ik tot een ander inzicht. Stel: je schoonvader haalt diep adem en begint. “Toen je moeder en ik net getrouwd waren, wilden we ook eens op vakantie….”
“Neeeeeee”, denk je “niet weeer dat verhaal!”
En je schoonvader houdt zijn mond…..

lees ook eens : voetbal en huiselijk geweld

like Like
7 antwoorden
 1. Wanda
  Wanda zegt:

  In sommige situaties zou het best handig zijn als mensen mijn gedachten konden lezen, maar in de meeste gevallen is het beter dat dat niet gebeurt. Dat scheelt een hoop misverstanden haha…

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Ooooh, ik ben echt een ster in denken wat een ander denkt en ook in telepathie trouwens. Dat wil zeggen. Dat denk ik dan. Dat ik het even doorgeef en dat de ander dan raadt waar ik aan denk, wat ik wil en wat hij of zij moet doen. Helaas werkt het nog steeds niet zo, hahahaha.

  Beantwoorden
 3. girls-things
  girls-things zegt:

  Haha dat zou soms wat zijn als we gedachte konden lezen. Soms zou ik wel willen dat mijn vriend mijn gedachte kan lezen. Ik vertel soms niet altijd wat mij dwars zit. Moet ik wel van hem doen. En dat gaat de laatste tijd ook steeds beter.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik snap die gedachte wel, en ik heb hem ook wel eens. En dan denk ik bovendien: ‘Het is zooo simpel! Waarom doen ze dat nou niet gewoon.’

  Beantwoorden
 5. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  In het begin van onze relatie had ik ook de gedachte dat manlief me wel begreep. Maar 19 jaar later kan ik zeggen dat communicatie zeer belangrijk is. Dan maar zeggen al hoewel het wel minder romantisch is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)