Monte Gordo, de favoriete vakantiebestemming in de Algarve van een Portugese!

monte gordo

Monte Gordo, ideale vakantiebestemming in de oostelijke Algarve; Uit eigen ervaring vertel ik waarom Monte Gordo in de Portugese Algarve, voor ons de ideale vakantiebestemming is. Mijn naam is Camiel Rooyakkers, ik ben getrouwd met Elsa van ElsaRblog waar ik zo nu en dan als gastblog een stukje voor schrijf.

Omdat mijn vrouw Portugese is, wil ze uiteraard regelmatig terug naar haar vaderland. Af en toe voor een bezoek aan familie maar meestal ook echt als vakantie. En in Monte Gordo kun je echt genieten van een onbezorgde vakantie. Zeker in het voorjaar, dan is de temperatuur heel aangenaam en is het nog niet zo heel druk bezocht. Vanaf onze woonplaats Eindhoven zijn er rechtstreekse vluchten naar Faro en binnen 3 uur ben je in Portugal. Vanaf het vliegveld van Faro is het nog zo’n 3 kwartier naar Monte Gordo.

Monte Gordo is oorspronkelijk een vissersplaatsje.

Gevist wordt er nog steeds. Dat kun je zelf beleven aan het strand. Daar zijn de vissers voor hun kleine hutjes de visnetten aan het herstellen en daar liggen de kleine bootjes die dagelijks de zee op gaan. En natuurlijk merk je het ook in de talloze restaurantjes aan zee en in het centrum waar de overheerlijke verse vis wordt geserveerd. Het eerste wat mijn vrouw wil eten als ze weer in Portugal is, zijn verse sardientjes. Aan het 15 km lange zandstrand kun je eindeloos wandelen.

Via de houten loopbruggen is het strand makkelijk te bereiken.

Er is zelfs een houten boulevard van zeker 500meter, die parallel aan het strand loopt. Hieraan liggen een tiental eettentjes en zijn er zelfs sanitaire voorzieningen. Als je eens een dag geen zin hebt om aan het strand te luieren zijn er genoeg andere dingen te beleven. Je kunt fietsen huren voor zo’n 40 euro per week. Er zijn zelfs fietspaden aangelegd en de wegen zijn vrij vlak. Fiets eens naar Vila Real de Santo Antonio, slechts 10 km. Steek daar met de pont de Guadiana rivier over en je bent in Spanje. Daar ligt Ayamonte en vandaar uit gaat het fietspad verder naar Isla Cristina.

Een andere belevenis is om met het treintje de Algarve te verkennen.

Het spoor loopt via de kust langs kleine plaatsjes zoals Olhao, Altura en Tavira. Het is zeker de moeite waard om even uit te stappen in Tavira en rond te slenteren in dit authentieke vissersdorpje. Als je liever de drukte opzoekt kun je altijd nog een excursie boeken naar Sevilla. Deze stad ligt op 150 km van Monte Gordo en heeft zoveel bezienswaardigheden dat ik er eigenlijk een apart artikel aan moet wijden. Als ik er dan toch een paar moet noemen zijn dat de kathedraal en het koninklijk paleis. Maar Sevilla heeft ook het grootste historisch centrum van Europa.

Zoals je hebt gelezen is Monte Gordo zoveel meer dan zon, zee en strand. Wat is jullie volgende vakantiebestemming?

lees ook eens: de wereld op zijn kop of: roze koek boek

like Like
8 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar dit klinkt wel goed. Wij willen eerst een keer terug naar Cornwall om onze huwelijksreis echt af te maken. Maar ja, Covid hè?

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Dat van die sardientjes herken ik. Wanneer ik op vakantie ben in Kroatië of Nice of Italië, is het eerste dat ik altijd doe heerlijke sardientjes eten. In Portugal ben ik nog nooit geweest.

  Beantwoorden
 3. Mitchel
  Mitchel zegt:

  Een houten boulevard is zo leuk om overheen te lopen. Dat geeft toch een speciaal rustig gevoel. Ook leuk om met de trein andere stukken te verkennen!

  Beantwoorden
 4. Janet
  Janet zegt:

  Oh wat heerlijk zeg. Ik ken Monte Gordo, maar het is alweer heel wat jaren geleden dat ik er ben geweest. Mijn oom en tante hadden vroeger een vakantiehuis in de Algarve, dus ik ben er opgegroeid. Heel veel liefde voor Portugal hier.

  Beantwoorden
 5. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ben nog nooit in Portugal geweest, maar zou er wel graag een keer heen willen. Wij zouden graag weer naar Spanje willen, de Canarische eilanden of Griekenland.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)