Die ene 0,01de seconde.

0,01 seconde

0,01 seconde kwam ze te kort, de hordeloopster Nadine Visser.

Weet je hoe snel 0,01 seconde gaat? Ik denk het niet, ik weet ook niet hoe we het zouden kunnen opmeten. Wij gewone mensen. Ik denk dat 0.01 seconde voorbij zijn, voor je het hele woord hebt uitgesproken. Het lijkt me dat het sneller gaat dan een slok koffie nemen. Of iemand een zoen geven. Nou ja behalve als het iemand is die je, echt werkelijk waar, niet wil zoenen. Dan is het misschien toch nog lang.

We kunnen het er denk ik gewoon over eens zijn: 0,01 seconde is heel erg snel. En als dat de tijd is die je te kort komt om op het podium te mogen staan, dan is het meer dan een beetje zuur.
Vier jaar lang heeft Visser getraind. Heeft ze hamstring blessures – zo pijnlijk –  doorstaan. Heeft ze feestjes afgeslagen en ging ze op verjaardagen om tien uur weg. Op tijd naar bed, morgen weer trainen. Ze paste haar dieet, haar werkschema en haar liefdesleven aan de trainingen aan. Alles moest wijken voor dat grote doel: op het podium bij de E K.

En daar vloog het met 0,01 seconden haar neus voorbij…

Weet je wat ik nou echt niet snap? Dat er mensen zijn die dit nog serieus nemen. Wat doet die fractie van een seconde er in hemelsnaam nog toe? Die meiden springen rapper over een horde dan een van ons ooit zal doen. En dat is verschrikkelijk knap. Waarom doen we gewoon niet de beste 10 bij Olympische spelen? Dat je gewoon behoort tot de beste 10 zwemmers, renners, fietsers, schaatsers, weetikveelwatters van de wereld.  Dat is toch mooi? Dat is toch prachtig? Allemaal op het podium dat nu geen trappetje meer heeft. Er worden 10 volksliederen gezongen en klaar is Kees.

Dan is het weer zielig voor nr. 11 zeg je?? Hmmmm, je hebt een punt. Maar als we zo doorgaan, schaffen we de hele Olympische Spelen af…. Het zou denk ik een fantastisch idee zijn. Maar ja. Wie durft dat hardop te zeggen?

Lees ook eens Dobbervissen voor vrouwen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)