De week van de veiligheid.

veiligheid

Vandaag begint de week van de veiligheid en mijn eerste vraag is : wat hebbuh we duran???

De vraag stellen is hem beantwoorden : Niks, helemaal niks, nakuks nada nul!

Zo zal je zeggen, kom op zeg, overdrijf je niet een beetje? Het is toch juist heel goed dat we aandacht besteden aan de veiligheid?? Je kan maar niet veilig genoeg zijn.

Mijn probleem

En dat is nu precies mijn probleem.
Je kan niet veilig niet zijn, je bent het gewoon niet. Punt. Welke maatregelen je ook neemt, niemand kan voorkomen dat je voet wegglijdt op de pas gedweilde trap  en je van boven naar benenden dondert.

Hoezo is die trap gedweild dan, zal je zeggen : nou heb je enig idee hoe onfris een niet gedweild huis is. En onfris is onveilig. Van onfris krijgen we ziektes. Nu heb ik laatst in een krantenartikel gelezen dat kinderen veel te dik kunnen worden als er teveel schoonmaakmiddelen in huis gebruikt worden.

En te dik, is zeker onveilig! Te dik daar kan je hele nare ziektes van krijgen. Hoewel …als je met extra veel kilo’s van de trap valt, heb je lijkt mij , een extra stootkussen, en is dat dus wel weer redelijk veilig…Maar wie weet vergis ik me daarin.

Boos

En wie weet worden nu allemaal mensen met net ff te veel kilo’s nu heel boos op mij en ben ik mijn leven op Facebook niet meer zeker…

Nou  ja, op Facebook ben je je leven nooit zeker…Voor je het weet is je hele ziel en zaligheid aan de Russen doorgegeven. Dat lijkt mij allerminst veilig. Gelukkig merk je daar niks van. Maar als je een opmerking maakt Voor werkende moeders of voor roetveegpieten, dan ben je je Facebook leven ook niet zeker…

Kortom, ik meen toch te mogen stellen dat we aan een week veiligheid niet zo veel hebben.
Laten we maar een “week om te wennen aan onveiligheid” in het leven roepen

lees ook: en wat als de Russen de gaskraan dichtdraaien

like Like
11 antwoorden
 1. Lodi
  Lodi zegt:

  Precies, deze week van de veiligheid is weer zo iets dat je denk, hmmm. Ik vind dat kranten bericht trouwens ook heel apart, ben wel benieuwd hoe dan?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)