rotterdam

29 meter hoog was hij en hij telde 180 treden, DE trap in Rotterdam.

Vandaag was hij er voor het laatst. Manlief had hem op zijn bucketlist staan en daarnaast leek het ons grappig voor ons Thaise gastkind (we blijven hopen hem voor cultuur te interesseren)
Zo gingen we op weg.

Wat is DE Trap

Voor degenen die niet snappen waar ik het over heb: om 75 jaar wederopbouw te vieren, heeft Rotterdam een grote trap laten bouwen. De Trap verbindt Het Groothandelsgebouw, icoon van de wederopbouw met een van de nieuwste blikvangers van de stad, Rotterdam Centraal. Natuurlijk kan je ook de lift nemen, maar dit is natuurlijk wel een enorm leuk spektakel (citaat).
Kortom: het is gratis en het is bijzonder, dus wij gingen er naar toe.

Ik kan wel stellen dat ik blij ben dat ik geen 30 sigaretten per dag meer rook, dan had ik beslist de top niet gehaald. Nu kwam ik min of meer moeiteloos boven. Of moet ik zeggen: slaagde ik erin te doen of ik moeiteloos boven kwam.
Ik stond daar lekker boven, zeer tevreden met mij zelve en toen sloeg hij weer eens toe: hoogtevrees. Hoogtevrees is een geniepigerd, je weet nooit wanneer hij komt, soms helemaal niet, soms direct, soms heftig, soms fel.
Nou hij had me goed te pakken: kotsmisselijk werd ik daar: 180 treden hoog.

Hoogtevrees

Maar goed we waren er en ik laat me door hoogtevrees niet pesten. Ik deed een stapje achteruit en leunde tegen een muur. Naar beneden kijken is de dood, maar recht vooruit dat is te doen.
We stegen nog wat door, naar het balkon, alwaar man en Thai-kind uitgebreid van het uitzicht genoten. Ik ook wel, want het balkon was ruim drie meter breed. En eerlijk is eerlijk: Rotterdam is prachtig.

Ze bleken ook nog een bioscoopje te hebben, het oude Kriteron, compleet met oude houten stoelen en donkerbruine betimmering. Er draaide filmpjes over Rotteram van 1945 (het begin van de opbouw) tot nu. Kijk dat vond ons Thaise gastkind heel leuk: oude auto’s!

Naar beneden gaand, neem ik geen enkel risico. Ik zet manlief voor me, boor mijn ogen in zijn brede schouders en kom veilig beneden. Ik ben de enige die daar dan toch enigszins verbaasd over is…

lees ook:  Wandelen langs de Oostvaartse plassen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)