Tips voor visitekaartjes

visitekaartje

“Je handen”, zei mijn moeder vroeger ”zijn je visitekaartje….”. Mis, lieve mams, mijn visitekaartje is mijn visitekaartje en niks anders! Ik zou niet zonder visitekaartjes kunnen, er zitten er standaard een aantal in mijn portemonnee: je weet nooit wie je onderweg tegenkomt, tenslotte.
En natuurlijk is het prettig voor de ontvanger als die mijn visitekaartje ontvangt vanuit een paar keurig verzorgde handen, maar waar hij mee naar huis gaat, is mijn visitekaartje en niet met mijn handen.. En dat kaartje moet indruk maken.

Het is niet verstandig, die indruk te willen maken door zoveel mogelijk op je kaartje te zetten!
Een goede tip, die ik graag doorgeef, is : zorg dat er op je kaartje ruimte is om te schrijven. Het is heel fijn, als je op een visitekaartje even een paar persoonlijke krabbels kwijt kan, zodat je later nog weet, wie de persoon achter het kaartje ook al weer was.
En daarmee hebben we direct tip twee: krijg je van iemand een visitekaartje? Krabbel er even je persoonlijke aantekeningen op.

Zelf je visite kaartje vorm geven

Bij Drukland kan je je visite kaartje zelf indelen, het creëren van “schrijfruimte ”, is dus heel eenvoudig.

Als je, zoals ik, ook vaak visitekaartjes krijgt, dan heb je op een gegeven moment een stapel waar je niet overheen kan kijken. Gevolg: je kijkt er nooit meer naar.
Er zijn mensen die hun kaartjes inscannen, persoonlijk ben ik daar te lui voor. Mijn tip drie is: koop van die fijne ouderwetse plastic insteekvellen, een multomap en wat tabbladen. Bedenk in welke categorieën je kaartjes krijgt. Bij mij is dat bijvoorbeeld: detailhandel, mediabureaus, ontwerpers, schrijvers. Elke categorie zit achter een tabblad, en daar schuif ik mijn kaartjes in.
Zo vind ik iedereen ook weer makkelijk terug. Soms zitten die kaartjes er jaren in.

nog een tip:

Omdat ik weet dat visitekaartjes jarenlang bewaard kunnen blijven, besteed ik er dus veel zorg aan!

Lees ook: Tips voor een stijlvolle smartphone

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)