De man die witte leeuwen wilde stelen

witte leeuwen

Wie wil er nog witte leeuwen?

Soms lees ik een bericht in de krant dat echt een beetje aandacht behoeft.
In Ghana is een mijnheer in de nacht een dierentuin binnen geslopen. Nou kan dat nog, als je bijvoorbeeld een diepe belangstelling hebt voor nachtdieren en je wil die ook wel eens in het echt zien opereren.

Echter, je voelt het al aankomen. Deze mijnheer had slechte bedoelingen. Hij was op pad om twee witte leeuwenwelpjes te stelen. Witte leeuwenwelpjes zijn heel erg bijzonder, moet je weten. Ze zijn zeer zeldzaam en dat maakt ze kostbaar… Hij rook, naast de geur van leeuwenmest, geld!
Waar hij niet op gerekend had, was dat leeuwen zeer beschermende ouders zijn. Dat zijn honden en katten natuurlijk ook, maar leeuwen zijn sterker. Deze leeuw-ouders keken elkaar aan: zeiden:”Kill en attack” en lieten de man voor dood achter.

De volgende morgen werd hij door oppassers gevonden. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, lieve lezers, maar ik kan het niet helpen, dat ik denk: eigen schuld. Leeuwen stelen? Hoe durf je!

Waarom wilde hij witte leeuwen stelen

Hier grijpt mijn betere ik onmiddellijk in: zulke dingen mag je niet denken (zelfs niet als ze waar zijn) Zo’n man heeft op zijn minst ook een moeder, die van hem houdt. Of ja…misschien houdt zijn moeder helemaal niet van hem en doet hij daarom van die domme dingen. Kan toch?

Misschien werd de arme stakker door armoede gedreven, had hij een kijvende vrouw en twaalf hongerige kindertjes…Je weet het allemaal niet. Aan de andere kant, als armoede zijn drijfveer was, dan woonde hij vast in een krottenwijk…Waar laat je in een krottenwijk twee witte leeuwen welpjes??

Het komt mij voor dat de beste man in ieder geval niet heel erg slim was.
Misschien, want dat gebeurt nogal eens bij niet slimme mensen, werd hij uitgedaagd. “Wedden, dat je het niet durft?? Wedden, wedden??”. Slechte vrienden dus. Die vervolgens de witte leeuwtjes onder hun arm nemen en voor veel geld verkopen….

we weten het niet…

We weten het niet. Ondertussen doet de Ghanese politie onderzoek. En de directeur van de dierentuin heeft laten weten dat: dat het betreden van het leefgebied van leeuwen met welpjes “onverstandig” is. Waarvan acte.

Bron NU.nl Zeldzame witte leeuw doodt man die welpjes wilde stelen uit dierentuin in Ghana

Lees ook eens: de ene 0,01de seconde

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)