fbpx
Vrouw en geluk

De hardloopster in Rotterdam

de hardloopster
Felice
Geschreven door Felice

Als de trein Rotterdam Centraal station uitrijdt, de buitenwijken van Rotterdam in, zie ik haar.
Een eenzame hardloopster op een verlaten sintelbaan. Terwijl de trein meer vaart maakt, kijk ik haar na…
Wat doet zij daar? Helemaal alleen rondjes rennen op die sintelbaan. Ik bewonder haar moed: op de middelbare school moesten wij op zo’n baan rennen: tjonge, tjonge, wat had ik daar een hekel aan.
Deze vrouw doet het duidelijk vrijwillig, tenminste als ze het voor straf deed, stond er niemand bij om de straf te controleren.
Maar er staat ook geen vriendin of vriendinnen groepje, laat staan een coach haar aan te moedigen.
Eenzaam holt ze over die baan. Ze zou toch ook in de natuur of op zijn minst door een park kunnen lopen?

De vrouw draagt een zwarte hoofddoek en daardoor intrigeert ze me nog meer. Ik realiseer me scherp dat ik last heb van een vooroordeel. Maar ik kan het niet nalaten te denken: “mag zij wel alleen ?”

Wat wil deze dappere hardloopster?

Mijn fantasie slaat in zulke gevallen op hol. Deze vrouw is stilletjes, haar conditie op pijl aan het brengen. Ze moet dat wel in het geheim doen, anders moet haar dikke, luie schoonzuster als chaperonne mee. En dan komt er niks van rennen, want die wil alleen maar kopjes thee drinken. Of nee, ze wil Nederlands kampioen korte afstand worden, maar ze heeft geen geld om lid te worden van een sportclub. Nee, wacht even, er is geen sportclub waar ze lid van kan worden omdat ze overal die hoofddoek af moet doen en dat wil haar vader niet… Wie weet wil, ze  geen lid worden van een sportclub want ze vindt zich zelf te dik.. Of nee….misschien…

Hoe verder ik van het terrein weg rij, hoe dapperder ik haar vind: die eenzame renster op de sintelbaan. Ze is flinker dan ik ben: zij doet wat, al zal ik nooit weten waarom. Ik zit maar verhaaltjes te verzinnen die nooit een roman zullen worden.

lees ook: de week van de eenzaamheid

Like

Over de auteur

Felice

Felice

19 reacties

Geef een reactie