De combimagnetron in de trein 

combimagnetron

De combimagnetron die in de trein achterbleef, hoe kon dat nou gebeuren?

Ik had wel eens eerder gehoord dat op Schiphol en bij de NS de meest vreemde zaken blijven liggen. 
Maar bij het filmpje op het NOS-journaal, keek ik toch wel mijn ogen uit. 
 
Een breedbeeld-tv bijvoorbeeld of een combimagnetron. Wie laat dat nou staan? IK bedoel, gedurende je reis zit/staat dat ding toch gewoon in de weg? Ze passen niet in het bagagerek, trouwens die hebben negen van de tien treinen niet eens meer. Ze staan onhandig in het gangpad. Daar moet je dan toch langs als je uitstapt? 

De vrouw spotte een combimagnetron

Ik stel me een man voor, op die op verzoek van zijn vrouw, die erg houdt van koken, op de terugweg van zijn werk een combimagnetron ophaalt bij een of andere bekende winkelketen, die we hier verder niet bij name zullen noemen. Zo’n keten die altijd aanbiedingen heeft. De vrouw heeft een prachtige aanbieding van een combimagnetron gezien in de folder en dacht: “Die wil ik!!!” 

En dus geeft ze manlief opdracht dat ding te scoren, want in het dorp waar ze wonen, staat die winkelketen niet. Manlief heeft er geen barst zin in, maar voor de liefde vrede (en omdat hij wel van lekker eten houdt), belooft hij de combimagnetron te kopen. 

Een man een man een woord een woord, als hij om 5 over 5 zijn kantoor verlaat, koopt hij de combimagnetron. Het ding is loeizwaar en het is een heel gezeul om hem naar het station te krijgen. 
Manlief begint steeds meer spijt van zijn goede daad te krijgen.  

Het is druk…

Het is heel druk op het station, hij durft de combimagnetron niet op de grond te zetten. Niet alleen omdat hij bang is dat mensen erover zullen vallen, als de trein het station binnen rijdt, kost het te veel tijd het onding weer op te tillen. Dan is hij te laat in de trein. En hij wil wel zitten! Vele jaren forensen hebben hem geleerd hoe je dat moet regelen. 

De trein rijdt het station binnen, de man vindt razendsnel zijn zitplaats, zet de magnetron naast zich en slaakt een diepe, tevreden zucht. Hij doet zijn gebruikelijke 10-minuten dutje. Als de trein het station van zijn woonplaats binnenrijdt, doet hij automatisch zijn ogen open, hij staat op. Vreemd, hij stoot zijn kuit…en hij stapt uit. 

Als hij thuiskomt staat zijn vrouw al in de gang. ”En?”, roept ze “hadden ze ze nog?” 
Ineens begrijpt de man waar hij zijn kuit aan gestoten heeft. 
“Nee”, zegt hij “totaal uitverkocht” 

lees ook eens: problem solved

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)