Langer. Door Margriet

aftakeling

Een vrolijk blog over de aftakeling waar we allemaal nu eenmaal mee te maken krijgen

We zitten na lange tijd weer bij elkaar. Zes meiden die elkaar kennen vanaf hun tienertijd. Dik in de  veertig ondertussen. We proberen regelmatig af te spreken, maar de agenda’s laten dat niet altijd  toe. 

Met een wijntje en hapje erbij, is dit steevast een heerlijk avondje. Aan een half woord hebben we genoeg, dat komt omdat we zoveel historie delen. Met de jaren zie je wel de onderwerpen van gesprek veranderen. Eerste vriendjes, verkering, samenwonen, kinderen, carrière, aftakeling. 

Aftakeling, het klinkt heftig maar….

Nou ja, aftakeling klinkt misschien wat heftig, maar we herkennen ons alle zes in de verhalen. Ik denk direct terug aan de periode net na de bevalling van mijn tweeling (beslist geen kleintjes met vijfenhalf en zesenhalf pond). Hoewel ik heel blij en dankbaar was hiervoor, moest ik wel even wennen aan mijn ‘nieuwe lijf’. Het was dan ook een overwinning voor mezelf dat ik voor het eerst, met striaebuik in bikini bij mijn zus in de tuin ging zitten. Het mantra in mijn hoofd herhalend: ‘You’re  a goddamn tiger, you’ve earned those stripes. Ik zat nog geen vijf minuten toen mijn neefje van 4,5  vroeg: ‘Wat is er met jouw buik gebeurd?’ Heel even heb ik daarna overwogen om zo’n foeilelijke tankini aan te schaffen. Maar daar groeit de acceptatie niet mee. Die komt gelukkig met de jaren. Ik loop dus gewoon (14 jaar later) met bikini over strand en voel me een tijger. Hoezo aftakeling?

Uit de mond der kinderen

Ook mijn vriendinnen worstelen met putjes, zwabberarmen, lovehandels en spataders. De  opsomming wordt met de jaren langer, maar we kunnen er gelukkig erg om lachen. Eén van die  meiden vertelde dat ze onlangs uit de douche stapte. Ze had snel een handdoek om haar middel  geknoopt en liep naar haar slaapkamer. In het loopje merkte haar dochter op: ‘Hé mam, jouw ene  tiet is groter dan die ander’, waarna haar broertje haar corrigeerde. ‘Nee, niet groter… langer’.

Lees van Magriet ook: een nieuwe jas

like Like
Like
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)