Corona-onzekerheid. door Nori

ongesteld

En we zijn er nog niet. Nog lange niet. Nog lange niet. Denk ik. De cijfers leken de goede kant op te gaan en here we are. Medio 2020 gokte ik al dat dit alles wel tot voorjaar 2022 zou duren. Iedereen vond mij een pessimist en ‘nou, dat is wel heel negatief’. En well, here we are again.

Maatregelen

Ik werk nog steeds thuis. Dat is de regel. Het is twee weken ofzo mogelijk geweest om naar kantoor te gaan, zonder dat je veel formulieren in moest vullen. Daar heb ik een keer gebruik van gemaakt en dat was eigenlijk zo leuk dat ik hier een terugkerend iets van wilde maken. Maar toen werd de regel weer bevestigd: werk thuis.

Onzekerheid

Op dit moment heb ik geen idee waar we aan toe zijn. Er is dinsdag een persconferentie en vaak lekt er al wel wat uit. Ik gok dat de anderhalve meter terugkomt (maak daar maar gewoon 2 meter van en leg dit wettelijjk vast), mondkapjes en strenger toezicht op de QR-codes. Die laatste voorwaarde vind ik wat dubieus. Ik ben gevaccineerd dus ik kan met de QR code overal binnenkomen. Terwijl ik best het virus bij me kan hebben en anderen kan besmetten. Ja. De kans is kleiner maar de kans is er wel. Een vriendin van me is niet gevaccineerd dus zij moet Testen voor Toegang. Zij heeft in ieder geval zekerheid dat zij niet de aanstichter is een opleving. Tenzij het een vals negatieve test is maar goed, dat is weer een andere discussie.

Twee weken geleden begon ik met hoesten en nu nog steeds hoest ik. Niet veel meer maar toch. Normaal hoestte ik 4 dagen, max. Nu al 2 weken. Normaal ben ik om de 4 weken ongesteld. Bijna klokwerk. Deze maand werd ik na 2,5 week al ongesteld. Nog nooit gebeurd. Vanaf het moment dat ik ongesteld werd, was ik gewoon iedere maand ongesteld. Niet heel regelmatig maar nog nooit na 2, 3 weken weer. Omdat ik ook verkouden was, ga ik ervan uit dat het daaraan ligt. Ook is mijn cyclus na de vaccinaties wel wat ontregeld. Een verkoudheid doet nooit goed natuurlijk dus ik ga ervan uit dat het de volgende maand weer goed is.

Meer zekerheid

Kortom: ik weet niet meer waar ik aan toe ben. Ik kan blijkbaar op elk moment ongesteld worden, mijn verkoudheidjes zijn ongelimiteerd, moet ik thuis blijven werken?, moet ik de mondkapjes weer tevoorschijn halen? Normaal kan ik hier wel goed tegen en kijk ik morgen wel even maar nu merk ik dat ik er wat last van heb. Ik hou van structuur en zekerheid. En dit leven kan me dit niet in grote mate bieden maar ik was altijd al blij met een klein beetje. Maar nu lijk ik niks meer te hebben. Als kind droomde ik vaak dat ik midden in de oceaan dobberde. Ik wilde me ergens aan vastgrijpen maar dat kon niet, er was niks. Heel af en toe bekruipt dit gevoel me weer en het is niet fijn. Ff wandelen buiten lost het gevoel vaak weer op. En de naderende persconferentie (of het op voorhand uitlekken van de informatie) zal me ook goed doen. Daarnaast, mijn ongesteldheid was wel gewoon de vaste vijf dagen. Toch nog iets van het ‘oude’.

lees Van Nori ook eens LUI of genietmomentjes

like Like
16 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik geloof zeker in corona ik woon helaas in een van de aller eerste brandhaarden waar er nog al veel mensen door dit virus zijn overleden. Mijn zus met zwaar hartfalen heeft corona en is er goed ziek van en ik ken 3 mensen die na een jaar nog steeds niks kunnen. Maar die qr code is zo onlogisch als wat dat klopt gewoon niet. Het is iedereen testen of niemand testen.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Het is een grillig en willekeurig virus. Degene van wie je denkt: dat gaat niet goed, hoest es twee keer en klaar. Degenen die overal tegen lijken te kunnen blijven zitten met vreselijke beperkingen. Geen peil op te trekken.

   Beantwoorden
 2. rachel
  rachel zegt:

  wij zijn hier thuis helemaal niet van de corona, ook niet gevaccineerd, ik sws niet omdat ik niet mag vanwege medische punten en mijn oudste en man zijn er op tegen. de jongste is min of meer gedwongen door haar vriendje en schoonouders waar wij niks vanaf wisten. Ik loop al anderhalf jaar door alles heen, zonder afstand, zonder mondkapje en vaccinatie en dan ben ik een medisch risico met totaal geen weerstand omdat mijn lichaam niks opneemt, dus corona is voor mij een grote joke ;)

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Oh, wow! Gedwongen en jullie wisten nergens wat van? Heftig. Ik ben wel gevaccineerd en geboosterd maar voor een eventuele volgende booster zou ik wel bedanken. Het is voor mij geen joke, maar probeer het vanuit meerdere kanten te benaderen.

   Beantwoorden
 3. Tania
  Tania zegt:

  ik vrees dat we ons nog een tijdje aan de maatregelen moeten houden. Wij mogen 2 dagen thuiswerken per week maar ik zou toch liever weer voltijds thuiswerken.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik werk nog steeds voltijds thuis, hoewel we gewoon naar kantoor mogen. Ik hou ervan;) Maar wil toch ook weer naar kantoor, mezelf binnenkort maar es wat flinke schoppen onder mijn kont geven.

   Beantwoorden
 4. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik kan het woord corona niet meer horen, ik kan de maatregelen niet meer aan en ik begin echt langzaam gek te worden. Ik ben zo klaar met dit alles.

  Beantwoorden
 5. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik dacht een tijdje dat corona klaar was, maar de stijgende cijfers helpen me snel uit de droom. Ik vind het prima als er weer meer maatregelen komen.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik heb nu dat gevoel, dat het klaar is. Maar misschien heeft dat ook meer met het zomerweer te maken. We gaan het meemaken dit najaar. Eerst lekker van alle vrijheden en de zomer genieten.

   Beantwoorden
 6. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik doe bij snotteren een zelftest, voor mezelf dat geeft rust en voor de rest. Mijn cyclus is ook anders dan voorheen en ik ben geen complotdenker :-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)