liefdesbrieven aan vreemden…

brieven

Een hele tijd geleden, schreef ik een ode aan het schrijven van brieven.

Wat is er mooier dan een brief ?Een echte, handgeschreven brief, helemaal alleen voor jou. Een brief waar je even voor gaat zitten, waar je over nadenkt… een brief waar de schrijver over heeft nagedacht. Een brief die je ergens in een doosje of een laatje goed bewaard.
Jullie waren het helemaal met me eens. Er gaat niks boven een echte brief.

En weet je? We zijn niet alleen! Sterker nog er is een wereldwijde beweging gestart: liefdesbrieven aan vreemden.
Ik vind het helemaal geweldig.
Ik vond het bij Tedx. Laat me uitleggen wat het is.

Brieven schrijven

De grondlegster van deze beweging is Hannah Brecher. Haar moeder weigerde een mobiele telefoon te gebruiken en internet vindt ze ook helemaal niks. Dus, terwijl de studiegenootjes van Hannah, berichtjes van huis kregen, zat Hannah bij de brievenbus. Te wachten. Op de brief, die trouw iedere week kwam. Het was wat spannend toen oma in het ziekenhuis lag, dat wel, maar verder was het zoals het was.
Toen ze van de universiteit afkwam, verhuisde ze naar New York, waar ze in een depressie belandde. Ze worstelde zich eruit op de enige manier die ze kende: ze schreef brieven. Ze schreef in de bibliotheek, ze schreef in cafés, ze liet haar brieven liggen voor mensen om ze op te pakken.

Inmiddels weer wat beter, schreef ze op haar website dat iedereen die haar kon vertellen waarom hij/zij dat wilde, van haar een handgeschreven brief kon krijgen.
Haar website ontplofte!

Ze houdt een vurig betoog voor de handgeschreven brief, waarin  ze laat ons zien dat een foto op facebook, een berichtje van 140 tekens op twitter, nooit maar dan ook nooit de impact kan hebben die een brief kan hebben. Ze noemt haar generatie de “papierloze generatie”, omdat alles op een scherm staat.  Armoede in haar ogen.

Inmiddels is ze een organisatie: je kan brieven schrijven, je kan om een brief vragen.

http://www.moreloveletters.com/

Ik denk daar over na: een liefdesbrief, dat hoef je natuurlijk niet letterlijk te nemen, maar het moet wel een lieve brief zijn. Een lieve brief aan een vreemde… hmm ik ga hier eens over nadenken.

Lees ook: Jaloers

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)