BBB. door Irene

BBB

Het zal niemand ontgaan zijn, dat bij de afgelopen provinciale staten verkiezingen de Boeren Burger Beweging (BBB) een gigantische overwinning heeft behaald, waarvoor felicitaties op zijn plaats zijn. Volgens de media had er een aardverschuiving plaatsgevonden. Dat is niet ongebruikelijk bij provinciale staten verkiezingen, die door de kiezers worden beschouwd als een uitgelezen moment om hun ongenoegen te uiten. Het gaat toch nergens over, lijken ze te denken.

Stemmen voor het echie?

De gemeenteraad en de Tweede Kamer, daar gaat het om het echie. De provinciale staten verkiezingen staan voor de meeste mensen ver van hun dagelijkse beleving. Dat de samenstelling van de Eerste Kamer, die de Tweede Kamer moet controleren, is gekoppeld aan de provinciale staten verkiezingen is dan ook een gotspe.

Terug naar de BBB

Terug naar de aardverschuiving en de media. Het volk heeft gesproken, wordt er zelfs in kwaliteitskranten geroepen. Welk volk, denk ik dan, en wat hebben ze uitgesproken. Als je het nuchter bekijkt, waren de afgelopen verkiezingen een ruk naar links. De BBB werd de grootste en FVD werd geminimaliseerd. Forum Voor Democratie zorgde bij de vorige verkiezingen voor een vergelijkbare aardverschuiving.En… iedereen heeft kunnen zien waar dat toe heeft geleid. Hoe je politieke gezindheid er ook uit ziet, zul je moeten toegeven dat BBB veel minder radicaal (rechts) is dan FVD.

Een deel van het volk heeft gesproken, hardop geschreeuwd zelfs, dat het anders moet. Een groter deel van de bevolking zal het eens zijn dat er veranderingen nodig zijn. Het probleem is alleen dat dat grote deel van de bevolking het best wel oneens is hoe de veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Ik ben van mening dat er veel verbeterd kan worden. Maar ik ben een beetje huiverig of de BBB daar een bijdrage aan kan leveren. Laten we ze in ieder geval het voordeel van de twijfel geven. Als ze er voor zorgen dat de kloof tussen stad en platte land een tikkie wordt gedicht hebben we al veel gewonnen!

lees ook: als ik nu toch eens een miljoen won

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)