Damespanty

damespanty

Ik kom het regelmatig tegen in advertenties, damespanty! Ik denk dan: huh? Bestaat er ook zoiets als een herenpanty? Nou schijnt het zo te zijn, dat een vooruitstrevend bedrijf meende een gat in de markt te zien door herenpanty’s aan te bevelen. Ik vermoed dat het bedrijf inmiddels failliet is gegaan, ik heb in elk geval de doorbraak gemist.

De damespanty en de herenpanty

Nou kun je natuurlijk stellen dat damespanty niet de tegenhanger van herenpanty is, maar van meisjespanty. Toegegeven, dat zou kunnen, maar ik denk bij panty’s toch vooral aan vrouwen, niet per se dames. Om mijn stelling te onderbouwen wil ik er nog op wijzen dat de beenmodefabrikanten ook dameskousen aan de man, sorry vrouw, proberen te brengen. Nou gebruikt mijn moeder het woord kousen rustig voor sokken, maar normale mensen denken dan toch eerder aan panty’s zonder broekje, al dan niet zelf ophoudend. Dames hold-ups heb ik ook al voorbij zien komen, alsof er echt iemand anders dan een vrouw die dingen met die siliconenbandjes aan zou trekken.

wie draagt dat nou?

Daar wil je een kind toch niet in zien, dat is gewoon ziek! Ik wil er een man ook liever niet in zien, tenzij hij in the Rocky Horror Picture Show optreedt en zelf draag ik ze ook niet. Ik heb ze ooit wel uitgeprobeerd, maar ze zitten gewoon niet lekker en ik hoef niet meer zo nodig iemand anders te laten genieten. Ik wil er wel goed uitzien, maar bij voorkeur zonder al te veel concessies aan het comfort.

Nou zijn panty’s ook weer niet zo comfortabel dat ik niet uitkijk naar blotebenenweer, maar ik ben ijdel genoeg om de nadelen op de koop toe te nemen. Zaken als, haken, ladders en afzakkende kruizen beschouw ik dan maar als een noodzakelijk kwaad.

Kortom een panty is per definitie voor dames, of zie ik dat verkeerd? Kan iemand mij uitleggen wat het voorvoegsel dames- toevoegt?

Lees ook van Irene: huishoudbeurs

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)