Als je een keer iets mocht wensen …

wensen

Ken je het verhaal van de boer die drie wensen mocht doen?

Hij liep naar huis en vertelde het aan zijn vrouw, die net een pot dampende boerenkool op tafel zette. “Ik wou dat er een worst bij lag”, zuchtte de boer. En HUP daar lag een worst…””SUKKEL”, riep de vrouw, ” nu heb je een van de drie wensen verknoeid aan zo’n stomme worst!! “ “Mens”, schreeuwde de boer terug ( het was niet zo’n gelukkig huwelijk) “aan je neus met die worst” En hup, daar hing de worst…De derde wens kon toen nog maar op een manier worden ingezet…

Dus drie wensen moet je helemaal niet willen! Eentje moet genoeg zijn.
Als beperking heb ik mezelf opgelegd, dat het een ego-wens moet zijn. Ik mag niet de hele wereld welvarend wensen en vrede op aarde.

Gewoon een wens voor mij…

Dat is nog echt geen gemakkelijke opgave, probeer het maar. Er zijn zaken die afvallen. Rijkdom bijvoorbeeld. Begrijp me goed, ik zou het echt niet erg vinden meer geld te bezitten dan ik bezit. Maar of het wezenlijk bij zou dragen aan mijn geluk…nja…nee dus.

Vroeger , toen ik een puber was, wilde ik dat ik prachtig kon zingen. Zo mooi dat mensen de tranen in de ogen schoten. Tja wat wil ik je ik was nog puber en luisterde met tranen in de ogen naar liedjes…

Maar inmiddels ben ik al heel lang geen puber meer, en dat artiesten bestaan is geen lolletje. Met een grote bus van hot naar  her…Weer een stadion vol gillende fan…Nee laat maar, ik ga  iets anders wensen.

Ik denk dat ik ga kiezen voor het spreken en verstaan van alle talen op de wereld ( lezen en schrijven laat ik achterwege, je moet ook niet te hebberig worden )
Wat kan je je mooier wensen dan elk gesprek op straat te verstaan. En nog leuker om me daar dan ineens mee te bemoeien. In mijn dorp  A. heb ik er niet heel veel aan, al lopen er hier behoorlijk wat nationaliteiten rond. Ik stel me zo voor dat ik 1 x in de week naar een grote stad ga en daar dan wat ga rondlopen. Keurig dametje met grijs haar. Handtasje. Onopvallende verschijning. En me dan bemoeien met elk gesprek wat in het Mandarijn-Chinees, Swahilli, Thais of Baka wordt gevoerd…

Oke : jouw beurt: wat wens jij voor jezelf ??

lees ook  : mijmeren..

like Like
20 antwoorden
 1. Nori78
  Nori78 zegt:

  Wensen verschillen per moment. Er zijn wel wat overkoepelende wensen, zoals voor mij gezondheid. Wanneer je gezond bent kun je werken aan je geluk en eventueel rijkdom. Gezondheid is geluk en rijkdom. Andersom lang niet altijd. Ik wens dat ik zo gezond als nu blijf:-)

  Beantwoorden
 2. Debby Barcelonamom.com
  Debby Barcelonamom.com zegt:

  Wat een lastige vraag zeg. Ik zou wensen dat ik gezond oud mag worden samen met vriendlief omo onze kids (en mogelijke kleinkids) gelukkig te zien opgroeien. Maar misschien als je het me morgen vraagt en ik er wat langer over na kan denken, dat het anders is :-)

  Beantwoorden
 3. anneke de jong
  anneke de jong zegt:

  voor mezelf: dat ik gezond en jong van geest blijf en dat mijn boek snel uitkomt. Wachten duurt zoooo lang.
  voor iedereen: zou de wereld mooier worden als we allemaal eenzelfde kleurtje hadden en dezelfde taal spraken? Ach misschien ook wel saai.

  Beantwoorden
 4. Janet | thatonetime
  Janet | thatonetime zegt:

  Oeh dat is een lastige vraag. Ik denk voor mezelf dat ik t.a.t. overal heen kan reizen en voor de wereld dat er een medicijn wordt gevonden voor allerlei nare ziektes. Zoiets..

  Beantwoorden
 5. Daphne - verdraaidmooi
  Daphne - verdraaidmooi zegt:

  Ik zou ook wel alle talen van de wereld vloeiend kunnen spreken, maar zolang ik chronisch ziek ben, heb ik er niks aan. Ik doe een wens voor minder pijn.

  Beantwoorden
 6. Lizzie |Globalizious
  Lizzie |Globalizious zegt:

  Ik zou graag altijd en overal heen willen kunnen reizen. Geen gedoe met onderweg zijn.. gewoon gelijk er zijn, dmv n verplaatsmachine!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)