fbpx
Vrouw en geluk

Als je een keer iets mocht wensen …

wensen
Felice
Geschreven door Felice

Ken je het verhaal van de boer die drie wensen mocht doen?

Hij liep naar huis en vertelde het aan zijn vrouw, die net een pot dampende boerenkool op tafel zette. “Ik wou dat er een worst bij lag”, zuchtte de boer. En HUP daar lag een worst…””SUKKEL”, riep de vrouw, ” nu heb je een van de drie wensen verknoeid aan zo’n stomme worst!! “ “Mens”, schreeuwde de boer terug ( het was niet zo’n gelukkig huwelijk) “aan je neus met die worst” En hup, daar hing de worst…De derde wens kon toen nog maar op een manier worden ingezet…

Dus drie wensen moet je helemaal niet willen! Eentje moet genoeg zijn.
Als beperking heb ik mezelf opgelegd, dat het een ego-wens moet zijn. Ik mag niet de hele wereld welvarend wensen en vrede op aarde.

Gewoon een wens voor mij…

Dat is nog echt geen gemakkelijke opgave, probeer het maar. Er zijn zaken die afvallen. Rijkdom bijvoorbeeld. Begrijp me goed, ik zou het echt niet erg vinden meer geld te bezitten dan ik bezit. Maar of het wezenlijk bij zou dragen aan mijn geluk…nja…nee dus.

Vroeger , toen ik een puber was, wilde ik dat ik prachtig kon zingen. Zo mooi dat mensen de tranen in de ogen schoten. Tja wat wil ik je ik was nog puber en luisterde met tranen in de ogen naar liedjes…

Maar inmiddels ben ik al heel lang geen puber meer, en dat artiesten bestaan is geen lolletje. Met een grote bus van hot naar  her…Weer een stadion vol gillende fan…Nee laat maar, ik ga  iets anders wensen.

Ik denk dat ik ga kiezen voor het spreken en verstaan van alle talen op de wereld ( lezen en schrijven laat ik achterwege, je moet ook niet te hebberig worden )
Wat kan je je mooier wensen dan elk gesprek op straat te verstaan. En nog leuker om me daar dan ineens mee te bemoeien. In mijn dorp  A. heb ik er niet heel veel aan, al lopen er hier behoorlijk wat nationaliteiten rond. Ik stel me zo voor dat ik 1 x in de week naar een grote stad ga en daar dan wat ga rondlopen. Keurig dametje met grijs haar. Handtasje. Onopvallende verschijning. En me dan bemoeien met elk gesprek wat in het Mandarijn-Chinees, Swahilli, Thais of Baka wordt gevoerd…

Oke : jouw beurt: wat wens jij voor jezelf ??

lees ook  : mijmeren..

 

 

 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

20 reacties

Geef een reactie