mijmeren

mijmeren

Mijmeren, er zijn van die dagen dat ik niks anders doe…..

Het zijn geen onaangename dagen, maar er komt zo weinig uit mijn handen, laat staan uit mijn toetsenbord.

Kennen jullie dat ? ik glij van de ene gedachte in de andere, bij de een blijf ik heel kort hangen, bij de ander kan ik uren stil blijven staan. Het zijn heus niet allemaal van die prettige, opgeruimde, romantische voor mijn part plezierige erotische gedachten, hoewel ze er wel tussen zitten natuurlijk.
En waarom mijn warhoofd het mij niet toestaat nu juist bij de gedachten ( manlief en ik, terrasje, wijn, Venetië ) stil te staan. Het is me een raadsel, maar het is zo.

In plaats van bovenstaande genoeglijke gedachtespinsel verder uit te spinnen, blijft mijn hoofd lang hangen bij zaken “die nog opgelost moeten worden”. Uren kan ik daar in mijn hoofd scenario’s voor schrijven. Lieve help als er een methode bestond om via gedachten-overbrenging te schrijven , dan lagen er nu vuistdikke romans van mij op de schappen van de Slegte ( o nee, die bestaat niet meer)
Voor elk probleem dat ik tegenkom mijmer ik enorm veel en enorm gevarieerde oplossingen bij elkaar, allemaal met nog een andere uitkomst ook.

Mijmeren heeft nut.

Dat laatste is handig, want dan weet ik welk scenario ik niet moet kiezen.
Tenminste dat zou je dan denken. Ik heb ook wel eens gedacht dat die dagdromerijen me hielpen om het probleem ( dat nog opgelost moet worden )te inventariseren. Niets is minder waar.
Als puntje bij paaltje komt, blunder ik me door zo’n kwestie die opgelost moet worden heen. Wanneer ik me tot mijmeren beperk tenminste. Wil ik dat ene probleem de wereld uit hebben, dan moet ik flink zijn. Ordelijk nadenken, mogelijkheden op een rijtje zetten. Advies in winnen bij mensen die het weten kunnen, ( liefst verschillende ).En dan gewoon doen.

Waarom. Ik dan toch zo graag een heel eind voor me uit zit te mijmeren? Ik heb geen idee. Het levert weinig op. Nou ja, een leuk stukje. En wie weet, vertellen jullie me ook wel, of het ook doet….

lees ook: kan een glimlach de wereld veranderen?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:   
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:   
:-(     
:unsure:  
;-)