7 Tips om leuk te netwerken.

netwerken

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, heb je geen keus: je moet netwerken. Wanneer je binnen blijft zitten ( al dan niet achter een geranium) gebeurt er niks…
Daarom  7 tips, om eens heerlijk je netwerk uit te breiden!

Netwerken: daar gaan we

 • Netwerken is leuk!! Echt eerlijk waar, het is de manier om nieuwe mensen te ontmoeten en wie weet wat een leukerds daarbij zitten! Dus dat is tip een: geniet van het leggen van nieuwe contacten.
 • Geneer je niet dat je je eigen bedrijf loopt te promoten. Wat denk je dat al die anderen aan het doen zijn?
  Iedereen komt om zijn/haar bedrijf uit te breiden/ aan de man te brengen/contacten te leggen/opdrachten binnen te slepen. En daar is niks mis mee. Niet zo van dat Hollandse: ”doe maar gewoon dan doe je gek genoeg!”
 • Zorg dat je een strakke elevator-pitch hebt als mensen vragen wat je doet. Gestotter en gestamel komt niet professioneel over. Sorry als dat even hard klinkt, maar zo is het nu eenmaal. Ga voor de spiegel staan en oefen!!
 • Wanneer er bij jouw in de buurt “open coffee’s” of andere netwerk bijeenkomsten georganiseerd worden, ga daar dan regelmatig heen. Heus, “eens een keertje langwippen” gaat je net werk niet vergroten.
 • Er zijn ook genoeg mogelijkheden om lid te worden van organisaties zoals de Lions of de BNI, die zich ten doel stellen om haar leden de kans te geven zoveel mogelijk te netwerken. Soms is de contributie voor deze clubs hoog. Maar als daar tegenover staat dat het ook geld oplevert, dan is het die investering waard!

Zorg dat je zo netwerkt dat mensen je niet vergeten

 • Zorg voor meer dan visite kaartjes. Natuurlijk heb je genoeg visitekaartjes bij je. Maar heb je er al eens aan gedacht andere “weggevers’ mee te nemen? Nee geen pen, dat is afgezaagd, maar bijvoorbeeld een geinig boodschappen tasje? Tassen bedrukken kan je hele leuke netwerk-cadeautjes opleveren. Daardoor blijft de naam van jouw bedrijf langer hangen!
 • Wees zichtbaar! En dan bedoel ik niet dat je op torenhoge stiletto’s moet gaan lopen, met een rendier in je haar. Maar wel dat het leuk is als mensen direct zien wat je doet. Bij Maxilia.nl kun je je kleding of tas laten bedrukken met je logo. Wanneer je dat bescheiden en met een beetje humor doet, blijf je langer in het geheugen van de ander hangen!

lees ook:  Waarom je Brabantia kiest

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)