4 tips wanneer je relatie in een sleur zit

sleur

Sommige relaties zitten vol vuur en blijven zo. Het is een voorrecht om een partner te hebben getroffen waarbij de spanning en verliefdheid nooit overgaat. Voor veel relaties geldt echter dat de sleur er op een gegeven moment in komt. Dat gebeurt nooit expres, maar het slijt erin. En dat is natuurlijk zonde, want de meeste mensen willen liever een relatie waar de liefde, romantiek en seks van af blijft druipen. Maar dat wil niet zeggen dat je niets aan de sleur kunt doen. Daarom hebben we een aantal tips verzameld die je kunt inzetten wanneer je relatie in een sleur zit.

Date night

Eén voorname oorzaak voor het feit dat relaties in een sleur raken, is dat partners eigenlijk te weinig tot geen tijd voor elkaar maken. Die tijd kun je natuurlijk gewoon inplannen. Je relatie is immers minstens net zo belangrijk als andere zaken in het leven. Plan daarom iedere week, twee weken of desnoods iedere maand een date night in voor jullie samen. Regel een romantisch etentje, kijk samen een film (of ga naar de bioscoop als de coronamaatregelen dat toelaten) en probeer je partner te verleiden om seks te hebben. Besteed wat extra aandacht aan je partner, bijvoorbeeld met een massage of iets anders fijns. Probeer op deze manier weer de verbinding met elkaar te maken.

Androgel

Heb jij een mannelijke partner en merk je dat je vriend of man weinig zin meer heeft in seks? Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, en die kunnen ook lichamelijk van aard zijn. Een testosterontekort kan tot een verminderd libido leiden, en tevens tot vermoeidheid en depressieve buien. Merk je deze combinatie bij hem, dan kan het gebruiken van Androgel mogelijk uitkomst bieden. Deze gel bevat testosteron en moet in een dunne laag verspreid worden over een stukje schone, droge en gezonde huid op beide schouders en bovenarmen. De gel moet niet ingewreven worden. Breng het niet aan op de geslachtsdelen, want daar kan het voor irritatie zorgen. 

Afbeelding met buiten, zonsondergang, zon, vliegen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Mis elkaar eens

You don’t what you’ve got till it’s gone, zegt en zingt men wel eens. Zo dramatisch willen we het niet maken, maar het kan soms ook geen kwaad om elkaar eens te missen. Ga eens op vakantie zonder elkaar. Laat dat overigens geen uitnodiging zijn om die tijd te gebruiken om met een ander aan te pappen. Maar soms kan het helpen om elkaar even niet te zien om je weer te realiseren wat je dan eigenlijk mist.

Probeer nieuwe dingen

Een voorname reden waarom mensen ervaren dat hun relatie in een sleur zit, is omdat ze niet meer voldoende seksuele spanning ervaren. Dan kan gebeuren als je in dezelfde routine blijft hangen. Bevraag elkaar daarom eens over wat er nog op de bucket list staat op seksueel gebied en sta open voor het vervullen van elkaars seksuele fantasieën. Als dat soms een beetje spannend is, dat geeft dat niet, want het was juist de bedoeling om de spanning terug te brengen.

Besef ook dat niet iedere relatie gereanimeerd kan worden. Als de magie tussen jou en je partner echt uitgewerkt is, dan kun je je afvragen hoe gelukkig je ervan wordt om aan zo’n relatie vast te houden.

lees ook eens: wat biedt de hypotheek adviseur

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)