Zo zorg je dat je goed de winter doorkomt!

supplement

In de winter is het zó verleidelijk om lekker op de bank te gaan liggen en onze vaste routines te vergeten. De dagen zijn korter en het weer is kouder, waardoor het moeilijk is om gemotiveerd te blijven. Maar, eigenlijk werkt dit juist averechts, omdat inactiviteit en gebrek aan zonlicht ons juist een suf en lusteloos gevoel kan geven. Daarom is het belangrijk om juíst aandacht te besteden aan onze winterroutines! Laten we eens kijken hoe je de winterblues kunt verslaan met supplementen en een paar eenvoudige veranderingen in je levensstijl.

Eet gezonde voeding

Gezond eten is het hele jaar door belangrijk, maar tijdens de wintermaanden is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Het eten van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en zuivelproducten, houdt je immuunsysteem sterk, zodat je gezond kunt blijven tijdens het verkoudheids- en griepseizoen. Het is ook belangrijk om de hele dag door veel water te drinken, zodat je lichaam gehydrateerd blijft.

Neem supplementen

In aanvulling op het eten van een evenwichtig dieet, vinden veel mensen dat het nemen van supplementen hen helpt zich het beste te voelen tijdens de wintermaanden. Vitamine C is een uitstekend supplement om de immuniteit te verhogen en verkoudheid en virussen te bestrijden. Ook speelt q10 supplement een belangrijke rol in de energieproductie van onze cellen en werkt tevens als antioxidant. Vitamine D is goed voor het verbeteren van stemmingen in de donkere wintermaanden wanneer er niet veel zonlicht is en Omega-3 vetzuren zijn nuttig voor het verminderen van ontstekingen in het lichaam. En last but not least: magnesium. Magnesium kopen zorgt voor spierontspanning, rust en kan vaak een winterdip helpen voorkomen. 

Veel bewegen

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om het hele jaar door een goede lichamelijke en mentale gezondheid te behouden – ook in de winter! Regelmatige lichaamsbeweging helpt het energieniveau te verhogen, de slaapkwaliteit te verbeteren, het stressniveau te verlagen en een gezond gewicht te behouden – allemaal dingen die belangrijk zijn om de koudste maanden van het jaar te overleven zonder je down of futloos te voelen. Streef naar 30 minuten gematigde lichaamsbeweging per dag; als het buiten te koud is voor buitenactiviteiten zoals wandelen of hardlopen, overweeg dan een online yogales of werk thuis met weerstandsbanden of gewichten.

De winter hoeft niet vervelend te zijn! Met een paar eenvoudige veranderingen in je levensstijl, kun jij dit seizoen met gemak aan! Laat dit winterseizoen je dus niet in de steek; gebruik deze tips als leidraad om deze tijd met veel energie en enthousiasme door te komen. 

lees ook op VrouwenPower: inspiratie voor het samenstellen van een stoere outfit

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)