Zo vraag je een zakelijke lening aan

, ,

Net zoals je privé voor uitgaven kunt staan die je niet met eigen middelen kunt financieren, kan dit ook zakelijk het geval zijn. Je moet bijvoorbeeld investeren in een grotere inventaris, je hebt dringend een (bijkomend) bedrijfsvoertuig nodig of je hebt een leverancier die je een snelle betaling beloofd hebt. Een zakelijke lening biedt in al deze gevallen de oplossing zonder dat je de financiële gezondheid van je onderneming in het gevaar hoeft te brengen.
Je leest hieronder alles over het aanvragen van een zakelijke lening.

Bereid je goed voor

Bij iedere lening die je aangaat, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Bereken precies hoeveel je kunt afbetalen zonder in de problemen te komen en leen ook niet meer dan echt noodzakelijk is. Een lening kan op een bepaald moment dan wel de ideale oplossing lijken, het is ook een oplossing die geld kost. Hou er rekening mee dat door iedere kredietverstrekker onderzoek zal gedaan worden naar de financiële toestand van je onderneming; verzamel dus alle documenten die je dossier een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Doe onderzoek

Er zijn heel wat kredietverstrekkers op de markt aanwezig en die hebben allemaal zo hun eigen voorwaarden, tarieven en procedures. Je doet er goed aan om bij verschillende banken en maatschappijen langs te gaan en de verschillende mogelijkheden kritisch tegenover elkaar af te wegen. Zo kan een op het eerste zicht klein verschil in rente op het einde van de rit een groot verschil maken.

Kies de voor jou beste aanbieder

Zodra je alle aanbieders met elkaar hebt vergeleken, is het tijd om de knoop door te hakken. Kies voor een aanbieder waar je vertrouwen in hebt, die je aantrekkelijke condities kan aanbieden en die ervoor zorgt dat fiscaal en boekhoudkundig alle regels gevolgd worden. Het aanvragen van een lening bij Pinvoorschot bijvoorbeeld gaat snel en eenvoudig en kun je in veel gevallen zelfs online opstarten.

Heb geduld

Nadat je een aanvraag hebt ingediend, komt het er nu op aan om geduld te hebben. De kredietmaatschappij zal je dossier eerst grondig bestuderen en analyseren voor er een beslissing genomen wordt. Wat je nu in geen geval mag doen, is omwille van de in jouw ogen lang wachttijd ook al bij een andere maatschappij een aanvraag indienen. Op die manier loop je namelijk het risico op een afwijzing omdat verschillende dossiers elkaar overlappen en voor een te grote afbetaling zouden zorgen. Krijg je een negatief antwoord op je aanvraag? Hou altijd in het achterhoofd dat kredietverstrekkers dit in de eerste plaats in jouw belang en in dat van je onderneming doen.

Een zakelijke lening aanvragen is een grote stap waar je goed moet over nadenken. Gedurende verschillende maanden of zelfs jaren zul je een budget moeten vrijhouden voor de afbetaling en dit mag natuurlijk de werking van je onderneming niet in gevaar brengen. Bereid je dus goed voor, doe grondig onderzoek en laat je bijstaan door je boekhouder of financieel adviseur.

like Like