Welke twee verzekeringen zijn essentieel voor de zelfstandig ondernemer?

,

Als je zelfstandig ondernemer bent, dan ben je waarschijnlijk gewend om risico’s te nemen. Je moet zorgen dat er brood op de plank komt, want je hebt geen werkgever die iedere maand een vast bedrag naar je overmaakt. Juist die vrijheid om je eigen opdrachten te kiezen, je bedrijf een richting op te sturen die jij graag wilt en het eigen baas zijn, spreekt veel mensen aan. De risico’s die daarbij komen, worden vaak voor lief genomen. Toch is het belangrijk om geen onnodige risico’s te nemen. Het is daarom aan te raden om eens te kijken welke verzekeringen je zou kunnen afsluiten om te zorgen dat wanneer je op zakelijk gebied een tegenslag hebt, dit niet ook doorwerkt in je privésituatie. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

 

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waarom zou je een verzekering afsluiten als zelfstandig ondernemer? Omdat je als eigen baas ook kwetsbaar bent. Vaak is er geen scheiding tussen je bedrijf en jij als privépersoon. Dat betekent dat wanneer je financiële tegenslagen hebt, je dit ook zeker gaat merken als privépersoon. Vandaar dat het goed is om jezelf te verzekeren. Om te beginnen kun je de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nemen. Deze polis dekt je algemene bedrijfsaansprakelijkheid. Heb jij bijvoorbeeld een webshop en blijkt dat een product dat jij verkoopt, niet aan de verwachtingen van je klanten voldoet, dan kun je je verzekering gebruiken om de opgelopen schade te vergoeden. Ook kun je je verzekering inzetten wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Dat is een vorm van criminaliteit die veel voorkomt en het is daarom goed om hier alvast maatregelen voor te treffen.

 

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De tweede verzekering die je kunt nemen, is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten via de site van Univé. Deze polis is per beroepsgroep verschillend, maar voor iedereen is hij van groot belang. Geef je bijvoorbeeld adviezen aan je klanten en blijken deze verkeerd uit te pakken waardoor je klant schade oploopt? Dan kun een claim verwachten. Zonder verzekering kan zo’n claim een enorme molensteen aan je nek worden, maar met verzekering kun je je polis gebruiken om de onkosten te laten uitkeren. Zo voorkom je dat een verkeerd uitgepakt advies de ondergang van je bedrijf wordt. Kijk even goed welke verzekering voor jouw vakgebied aangeraden wordt en stel dan vandaag nog je ideale pakket samen. Mocht je ooit in een situatie komen waarin je je verzekering nodig hebt, dan zul je blij zijn dat je dit vangnet ooit samengesteld hebt.

 

Regel je verzekering gelijk

Mocht je nog twijfelen, dan is het goed om te weten dat een goed pakket verzekeringen ook aantrekkelijk is voor nieuwe klanten. Zij willen namelijk ook het liefst zo weinig mogelijk risico’s nemen. Laat jij zien dat je je zaakjes goed geregeld hebt, dan zal dit hen zeker over de streep kunnen trekken om met jou in zee te gaan. Kijk daarom even op de site van Univé om te zien wat je nodig hebt.

like Like