Zo geef je jouw slaapkamer een fantastische make over

,

In de vakantie hebben we doorgaans wat meer tijd en veel mensen gebruiken die tijd om hun huis een flinke opknapbeurt te geven. De slaapkamer is één van de belangrijkste vertrekken in het huis. Het is de plek waar je tot rust komt na je lange werkdag, de plek waar je oplaadt om de dag erna weer fit en uitgerust aan de slag te gaan. Of je nou samenwoont met een partner, of alleen bent, het is ontzettend fijn om een prettige slaapkamer te hebben. Wil jij je slaapkamer deze zomer een flinke make over geven? Wij delen in dit artikel een aantal tips.

De muur schilderen

Jouw kamer krijgt een flinke opfrisser wanneer je een likje verf over de muren smeert. Je kan de muren gewoon opnieuw witten, maar je kan er ook voor kiezen om de muur een kleurtje te geven. Zeker in de slaapkamer is het van belang dat je een weloverwogen keuze maakt op het gebied van kleur. Veel kleuren zijn te heftig voor een slaapkamer, waardoor je niet goed tot rust komt. Kies dus voor zachte grijs- of aardetinten. Mocht je toch graag een wat feller kleurtje op de muren willen, doe dat dan bij één muur en laat de rest wit. Twijfel je over wat de juiste kleur is voor jouw muur? Loop binnen bij jouw verfwinkel in de buurt of shop online bij verfwinkel Breda. Daar kunnen ze je vaak vrijblijvend kleur- en schilderadvies geven.

Gordijnen ophangen

Nog geen goede gordijnen, of zijn de oude gordijnen aan vervanging toe? Goede gordijnen zijn essentieel om lekker te kunnen slapen. Al eens nagedacht over verduisterende gordijnen? Deze zijn vaak wat duurder en zwaarder, maar er kleven een hoop voordelen aan. Verduisterende gordijnen houden je kamer donker, ook wanneer het in de zomer vroeg licht wordt en laat donker is. Daarnaast hebben ze een isolerende werking. Hou op hete en koude dagen je verduisterende gordijnen dicht en je laat de hitte of kou buiten!

Besteed aandacht aan decoratie

Vind je je slaapkamer maar leeg ogen? Investeer in wat leuke decoratieve spulletjes. In de slaapkamer moet je goed opletten dat de boel niet te druk wordt, maar hier en daar een lijstje aan de muur ziet er ontzettend knus uit. Hang wat (zwart-wit) foto’s aan de muren en zet wat leuke prullaria in de vensterbanken. Planten in de slaapkamer zijn een goed idee! Planten produceren verse zuurstof, wat maakt dat jij extra lekker slaapt!

like Like